Wednesday, July 7, 2010

Jem Yang Sedap, Semestinya Harga Mahal

Penah makan jem nie?
NUTELLA - HAZELNUT COCOA SPREAD

ai baru first time makan masa kat ofis... sebelum nie memang nampak ada jual kat kedai or ca4, tp tak penah plak beli... lagipun, ai ni org kampung bukit betong (pehal letak nama kg yek...), tekak pun tekak kampung, makan roti pun ngan kaya jer...

Disebabkan tekak dah merasa jem yang mahal, ari tue p ca4, gigih cari coz teringin nak makanler plak... cari punya carik, takde... akhirnya dapat jugak kat kedai tafaz maju tue...

Disapu rata di atas roti....pehtu ngap..ngap..ngap, sedar2 dah abis dah sekeping roti...sedapppp!!!
Harga sebotol yg kedai tue jual RM10.90... Leh tahan mahal kan harganyer... pada ai memang mahal tp berbaloi ngan kesedapannya...nyum2

20 comments:

MRS. K said...

den pon suko benda alah ni... sodap!

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

tudia! mau cair tgk tang nak sapu kat roti tu!

umilia said...

uiks..mhlnye..mau nak sapu kat roti tu skit2 je..klu tak cpt hbs.hahahah..

::Mamalyna:: said...

mrs. k, sedap kan...tp tu ler mahal!

::Mamalyna:: said...

fiza, pergghhh...cair kat roti kan, baunyer sedap.. p cepat beli..

::Mamalyna:: said...

lia, yg ko tengok kat sudu tu ler, yang aku calit kat roti tau...jimat, ate jem mahal kan..

eima said...

laki aku yg suka mkn mende nih ..
aku tak brape gemar .. suka tuna² bagai ....

fahim pun suka...

::Mamalyna:: said...

eima, ye ke...ai rembat semua!heheh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ejan, masa akak kecik2 dulu, nuttela ni ada jual dalam pack kecik2.. 30 sen satu.. makan gitu jer pakai sudu.. now ada jual macam gitu lagi, tp dia jual dalam kuantiti yang banyak.. kalau dalam pack kecik2 senang nak bawak travel, tak yah makan dengan roti, makan gitu pun sedap. hehehe

iera me casa........ said...

mengiur kan betul tgok jem tu...

nak pegi cari le..
harap² ada juai di kedai² atau supermarket

ejaMaria said...

errrr... jgn makan jem ini selalu... nnt kite makin gebu... ini mentega kacang coklat... check la kalori die... mmg la sedap... kite pun suke ;D
kat Giant ade jual yg pek kecik2... best nak bawak gi opis, amik seketul... hehehe...

..nOj.. said...

best nutella ni. tp aku slalu bli ladys choice punye tu. sedapnye. lapo plak perut yg baru sebentar td kenyang

BUNGA said...

nutella ni memang sedap.. saya suka cecah ngan strawbery.. nutella kat malaysia memang mahalla... tp kat sini murah je..dalam £2..eh.. tp rasanya kalau convert duit mesia pun sama jugak kot harganya.. :)

ibuayu said...

ibuayu pun suka...memang sedap

::Mamalyna:: said...

kak mimi, iye ker...ijan tak penah jumpa pack kecik2 tue..camne ijan tak bleh jumpa yek...ai duduk dlm gua ke?heheh

::Mamalyna:: said...

iera, p cari...sedap! Insya allah ada jual..

::Mamalyna:: said...

eja, hahahhaa...tang gebu tue yang den lomah...tp takpe..tambahkan lagi lemak2 yang ada ni...wuaaaa

::Mamalyna:: said...

nojah, lady choice pun ada yg camnie ke? apsal aku tak pasan yek..

::Mamalyna:: said...

bunga, kat sane mesti lagi banyak pilihan kan... kalau barang dari omputih mesti sedap2..

::Mamalyna:: said...

ibuayu, hehehe...memang sedap!!!