Wednesday, July 7, 2010

Zon Bengang!

First,
Pagi tadi masa nak p keje, jalan sesak giler...ingatkan ada xcident, rupa2nya repair jalan! Time org sibuk p keje pepagi, time nie ler baru nak repair jalan.... menyusahkan orang tau...Jln tadi memang banyak kete, ai nak masuk lane kiri untuk antar lyna ke taska pun tak bleh nak masuk... Sudahnya, asben pusing kete n masuk simpang n patah balik n jalan ikut jalan picc, p ofis die punch card dan punch kad ai MERAH ari nie... sangat2 tak suka!

Second,
Ai dah sampai ofis, p punch n nak turun balik p bekpes ngan asben, ada sorang minah ni, makkkkk aiiii jalan lenggang kangkung jer... ai plak yg menekan lif tunggu die, kutler nak say TQ ke, ini langsung tak... turun dari tingkat 6 ke tingkat 5... kuar lif pun terkedek2, laju lagi lyna anak dara ai tue jalan dari die...

Third,
makan nasik lemak yg super mahal, nasik lemak + kerang sikit + ayam kecik = RM5
Tak logik langsung! Jgnler fikir otak nak untung jer meniaga...tengok kuantiti org ambik lauk tue camne kan... kalauler kerang tue tak sampai 10 ketul dan ayam tue memang 3 kali gigit bleh abis, berpada2 sikitler kiranya... yang lagi hot, ayam tue keras sangat2. Standard baling dinding pun tak bersepai ler...

Abis dah...fuh!

16 comments:

Fieza79 said...

ni kiye bengang tahap maksima ni...tarik nafas panjang2...heheh..

pon sama geram lau di situasi cm tu jgk...!

Zaidah said...

bengang tahap gabanlah nie...sabar yer mamalyna...jangan ikutkan perasaan....macam fieza79 cakap..tarik nafas...n then lepas..

..nOj.. said...

heheh aku pun slalu bengang kalo tetiba je mkn mahal. mcm x logik langsung. wei yg ayam tu ayam smlm kot. dia panaskan. heheh

eima said...

tu la pasal .. hari² aku pi keja tak de lak jem jalan nk kuar tuh .. ari nih mak aihh ..dekat 15 minit nk sampai ke trafik lite tuh ..
ingat xcden gak rupe nye jalan ke jambatan jem gile ...siot je yg buat jalan tuh . tak leh kena nk buat jalan tgh mlm buta ...

Sricahaya said...

pagi2 dah macam2 hal yerk.. :)

WaWa_EzRiLL said...

aduss senak perut baca.. citer ni sedey tapi cara penyampaian tu buat tergelak... sama la situasi ni terjadi...harap2 jgn smp ptg la... sabau..

::AyahLyna:: said...

Tukang bawak keta lagik laa bengang...!!!Ayg ada lupa nak citer satu benda lagik...dah turun kat keta terlupa beg plak kan....

::Mamalyna:: said...

fieza, tu ler, geram sungguh! time pepagi orang nak p ofis, time tue baru nak repair jalan..

::Mamalyna:: said...

zaidah, hehehe....fuh..fuh.. pagi2 org nak p keje, time tue meka repair jalan...haru betul pagi nie..ehhee

::Mamalyna:: said...

nojah, aku rasa camtu jugak...gile keras wei, nasib baik aku gigi betul! kalau gigi palesu, dah lama tercampak, heheh

::Mamalyna:: said...

eima, tu ler pasal...kat trafik lite jambatan tue, baru ada polis trafik, sepatutnya jagaler dari trafik light umah kita n kat bomba tue, ni kete semua menderu2..

::Mamalyna:: said...

sri, yg pagi2 wat hal ni ler,yg tambah bengang...

::Mamalyna:: said...

wawa, akak sedih nie...hehehe... ni petang pun masih repair lagi.. esok pagi tak tauler, agaknya kena kuar umah kul 6.30 pagi kut, hehehe

::Mamalyna:: said...

AyahLyna, ate...dah korang semua cecepat jer kuar umah...tangan ai nie dah cam dahan pokok, semua nak gayut kat ai, tue yg lupa nak gayut beg doraemon tue..

.:fyzz:. said...

sgnt tak logik patut nsik tuh cuma rm2.5 kupang ja..

aku rsa pompuan tuh control wat dogwalk tuh..ewww..

::Mamalyna:: said...

pijot, tu ler...kalau rm4, aku bleh terima...ayam tue cinonet jer tau... ntah ape yang lenggang kangkung pun tak tauler...nak kata ngandung, takde ciri2 ngandung pun..