Thursday, July 1, 2010

Hujan Mencurah-curah Turun, Sedapnyer Tdo...Akhirnya Ai Lewat Bangun!!!

Hari ujan lebat kan malam semalam, suasana sejuk jer... memang best betul tido...kipas pun pasang no.1 jer... selimut badan sikit, terus ngiring hadap lyna, dan terus lena...dan lena...dan lena... kul 4 pagi terjaga coz lyna mintak susu pehtu sambung tido lagi...time tu ujan dah berhenti tp cuaca masih lagi sejuk.... Kunci jam kul 5.30, cukup time, alarm pun berbunyi.... cecepat jer ai off alarm...sambung tido lagi best!hehehhee

tetiba mata terjaga dan tengok jam, sudah pukul 6.20 pagi.... ALAMAK, AI TERLEWAT BANGUN!!!!! yg lagi ai wat rasa lewat coz ai tak iron baju lagi, beg taska lyna tak prepare lagi... ape lagi, bergegas ai wat semua keje cam lipas kudung... cuaca plak cepat cerah ari nie, lagi wat ai gabra...

Yang penting, ai sampai sebelum pukul 7.30 pagi... arrrrghhh, lega! tak merah punch card ai...

8 comments:

tiha said...

huhu bagus...cekap betul mamalyna ni cepat jer siap sempat smpi huhu^_^

eima said...

besh kan smlm ...
aku tak buka kipas atas pun .. buka kipas duduk je ... 1 ...
anak aku pun tak tergaru²....

..nOj.. said...

moralnye siapkan seme seblum tdo weh. aku blk2 keje terus setelkan beg nursery dulu. pastikan baju2 + tudung + spender + bra seme dh siap. cawan nk buat air pun dh siap sedia menunggu dituang susu + air panas je. hahah kan senang tu

::Mamalyna:: said...

tiha, cekap? Udah gaya lipas kudung jer kat umah tue tadi, hehehe...

::Mamalyna:: said...

eima, memang best kan! tp ai geruns sikit semalam coz ada petir ngan guruh... ingatkan nak angkut tilam p umah u dah, hehehe.. lyna pun liat nak bangun ari nie...

::Mamalyna:: said...

nojah, semalam jer aku tak buat, biasa aku wat sesiap... semalam mood malas melanda, ingatkan tak jaga lewat...

Zaidah said...

ZAI AKAN SIAPKAN SEMUA SBELAH MALAM....TAPI KEKADANG TU TAK LARAT N PENAT TERPAKSALAH JUGAK PEPAGI SETTLEKAN...PERNAH JUGAK LAMBAT BANGUN SO MCM MAMALYNA JUGAKLAH MCM LIPAS KUDUNG..HEHEHE...TAPI STILL CEPAT JUGAK MAMALYNA SAMPAI OPIS...MEREMPIT KER...

::Mamalyna:: said...

zaidah, hehehe..tu ler biasa siapkan malam, tp semalam cam malas plak, tak sangka terlajak tido...rempit? bawah sikit..hehehe