Wednesday, June 30, 2010

Sayu Plak Ati Ni...

Tadi pagi ai bangun kul 5:45 pagi... terpisat2 mata terus bukak almari, baru pikir nak pakai baju ape p ofis... ambik jer yg simple2 n senang di gosok.... settle gosok semua, p masak air coz skang nie pjaya sejuk, so nak mandikan lyna ngan air suam.... dan ai terus mandi

Pas jer mandi, bukak pintu bilik air, tengok lyna dah tunggu kat depan pintu ngan keadaan mata berair n idung merah... Sah! baru lepas nangis ni... pehtu terus hulur tangan suruh ai peluk die... sedih plak ati ai... rasanya die nangis tadi coz tengok ai takde sebelah die or die rasa die sesorang kat umah tue...

Kebiasaan, bila ayah die ada, ai dah mandi n pakai baju semua, baru kejut asben dan kejutkan lyna n terus siapkan lyna pehtu baru ai last touch up (make up n pakai tudung).... so memang die nampak kami ada kat umah tue...

Takpe sayang, esok ayah dah balik sini yer... no more nangis pagi2 ok!

15 comments:

Echa said...

esok ayah balik bawak jajan yeee.. jangan sesedih

..nOj.. said...

kira ko dlm blk air tak dgr ke dia nangis. ceh

Zaidah said...

dia takur kot...sebab tu dia nangis...

SyidaMislan said...

cian lyna.....bape jam je lagi b4 ayah balik.sabar ye syg.

::Mamalyna:: said...

Echah, ayahnyer bawak balik kek lapis n ikan terubuk jer... tu jer ayah die bitau ai malam tadi...huhuhu

::Mamalyna:: said...

nojah, aku cam dengar cam sayup2 jer...konpius ngan umah sebelah, coz umah sebelah ada anak kecik jugak..

::Mamalyna:: said...

zaidah, rasanya camtu ler... tetiba bangun tido, die sorang2

::Mamalyna:: said...

syida, tak sabor nak tunggu esok malam nie, ayahnyer sampai esok..

eima said...

lawak tul baca komen nojah ...haha

ko pun mandi tak yah tutup pintu la .. kesian lyna ...
mesti ingat kena tgal ....

Zimah said...

adam pun melalak semlm..mlm-mlm hari..dah la ayah dia xde..

izan, lyna mcm adam..pantang bgn tido xnmpk org..mesti melalak punya..hehe..mcm-mcm peel anak nak beso ni..

maszmadi said...

alala ciannyer lyna..
xper, sok ayah blik ye sayang..

::Mamalyna:: said...

eima, nojah tue sikit lagi nak kata ai pekak kan... ai tutup pintu bilik air tue sebab, lyna amat2 suka mandi kat bilik air, pantang nampak bukak, konpom laju jer tanggal suar, tak kasik kang, melalak plak...

::Mamalyna:: said...

zimah, senasib ler kita.. lyna plak, sikit2 tunjuk pintu.. cari gomz ler tue..

::Mamalyna:: said...

masz, yea...yea..mamanya yang terlebih suka...hehee

eima said...

patut la .. klu fahim suka skodeng ... pastu gelak² senyum² simpul .. menda tah yg lawak sgt tatau .. notty ..

kesian lyna .. tak pe hari ayah dah balik !! mama pun sama suka ... haha

tak sabo nk tgu entry esok ...
cite lyna cite mama die ... ::dabel mining::