Thursday, June 24, 2010

Lyna dan Buai

Lyna dari kecik sampai skang nie, ai tak penah ajar lyna tido berbuai... kenapa? coz ari tue masa daftar lyna kat taska masa lyna dalam perut lagi, supervisor tue cakap 'kat taska ni, tido biasa jer, tak berbuai'.... dan ai termakan cakap die, hehhehee.... masa beli persiapan baby pun, memang tak beli langsung buai nie....

Teringat masa umur lyna dalam 4 bulan, ai pegi kenduri kat umah makcik asben, tengok ada buai baby, time tue lyna dah tido, so ai try masukkan lyna, enjut2 sikit.... tp tak lama pehtu terus lyna nangis.... muka lyna cam cuak jer, gayat agaknyer kut.... mulai ari tue, memang ai tak masukkan lyna kat mane2 buat dah....

Tp baru2 nie, time kat Batu Pahat, sibuk plak lyna nak main buai... tu pun mak tok die yg ajarkan... sudahnyer, asikler nak main buai jer... bukan untuk tido, tp untuk die main2.... nasib baik tue tu Nina tolong jaga lyna main buai..... so mama n ayahnyer tengok ajelah kan....
ni ler budak kemaruk main buai ari tu
sweetler tue buat gaya gitu
geram ape plak nie...

dan mulai ari tue, skang nie kalau p playround....asikler nak main buai jer....

9 comments:

kak mas said...

cantiknya kening lyna ni... :)

eima said...

comey... anak aku bebuai lagi .. hahah
tp atas katil ke buai bleh tido ..

..nOj.. said...

terlalu banyak perkataan BUAI yang menjadik BUAT. mende la ko neh. tak proofread ke seblum publish. hehehe

::Mamalyna:: said...

kak mas, tq... kening lyna adalah copy paste dari ayah die..

::Mamalyna:: said...

eima, ooo ye ke? lyna die suka tido sendiri...tak yah tepuk2..

::Mamalyna:: said...

nojah, ishhh cikgu tatabahasa nie... aku dah betulkan dah...

Ummiross said...

buai laju-laju...
sampai hujung atap
anak sapa tu..
cute sangat2..

::Mamalyna:: said...

Ummiross, wahhh...ada gurindam tue, best2! hehhe..TQ

~aSHa~ said...

ada salah lagi tu...ada lagi 'buat' tu..

anak aku dua2 boleh..buai atau tidak...

wei comey nye lyna buat muka geram tu....ehehe anak aku pun suka buat kalo dia mcm geram nak bukak sumthing...hiksss