Tuesday, June 29, 2010

Lauk Orang 'Bujang'

Dah tinggal berdua jer ngan lyna kan... so masak simple2 jer... Yang penting tak pedas dan sedap! So menu semalam just telur masak kicap + goreng tempe... dan seperti biasa, lyna makan manyokkkkkkk.... Dah lauk itu jer semalam, prose memasak pun cepat siap... so kami makan awal ler... dalam kul 6.30 dah makan... Disebabkan kami makan awal semalam, malam semalam 2 kali ai bangun wat susu coz lyna lapar agaknyer.... Kebiasaan kami makan kul 8.30 gitu, sekali semalam awal 2 jam...

Ari ni takde feel nak masak... balik kang, tapau ajelah makanan...Ari ni ada pasar tani, so bleh beli kat situ ajelah...

10 comments:

Creshk Rockers said...

gua pun slalu masak lauk-lauk camni.. maklum le bujang..he..he..

..nOj.. said...

byk betul mkn 2 org. wei lyna mkn tempe ke

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

nak beli ayam goreng uncle bob...yeye

Fieza79 said...

sedap gak tu telor goreng berkicap...fieza sgt suka if sesak2 lapar...!

eima said...

aku pun dah lama tak memasak ....
masak pun anak aku tak mo makan... asek bw pi mamak tak pun food court tapau tak pun mkn ctu .. "mama meeeee"

::Mamalyna:: said...

Creshk, dulu time ai bujang, cam u jugak...telur masak kicap pun sodap!heheh

::Mamalyna:: said...

nojah, telur tue ada sebijik lagi...tempe tue aku sua jugak kat lyna, die makan ikut mood...

::Mamalyna:: said...

izan, ayam goreng kat kedai ujung sekali tue ke? sedap ke wei..

::Mamalyna:: said...

fieza, memang sedap kan, makan ngan nasik panas2..

::Mamalyna:: said...

eima, hehehe...tu yang paling senang...mudah! cepat! kenyang!