Monday, June 14, 2010

Kepalaku Tepu!!!

Skang pala ai serabut bebenor.... dahler pening2 lalat ni coz perut masuk angin...first day pose, agaknyer perut terkejut coz tak terima makanan, terus angin laju jer masuk....

Dah lama terbuku di hati.... ai cuba paham tp kadang2 ai plak tak paham.... nak diluah salah, tak diluah, memang makan ati... serba salah tau! Bukan tak nampak n tak tau ape dibuatnyer, tp ai cuba wat2 tak nampak.... nak perli2, perliler depan ai even dalam masa tue ai wat bodo jer n ati kering... tak mo fikir! Tp dah berkali2 buat, lama2 terfikir jugak! Nak ape sebenarnya?!!!!! Nak yg camne?!!!

Sori to say, ai memang bukan jenis kaki bodek.... punya prinsip, kalau dapat, dapatler... tak dapat, bukan rezeki... Sedari kecik lagi mak n arwah ayah trained ai camtu.... Coz dulu ai n family idup susah... bila mintak ngan ayah, ejan nak itu.... ayah kata, takde duit or duit tak cukup nak beli.... dah, abis takat tu jer.... no more mintak2 dah! Tp bila ayah still dapatkan barang tue untuk ai, ai plak rasa bersalah coz ai tau die bersusah payah dapatkan barang tue.... Ai pun bukan jenis kaki ampu, sapu2 buntut, is not me! Ai memang tak reti wat gitu...

Kalau cantik sesuatu barang tue, pehtu naluri ati ai kata, yes! memang cantik.... memang ai akan puji beria.... tp kalau tak cantik, ai akan cakap cantik jugak....sekali cakap, dah abis...takat tue jer... bukannya ai akan puji2 or tokok tambah lagi mengatakan barang itu cantik... Kiranya ai ni pesen cakap terus terangler.... Kenapa? Sebab ai memang teliti dan cerewet orangnyer....hehehehe.... Sebab ape ai jadi camtu? Again! Sebab dulu ai idup susah.... kalau nak beli ape2 barang, biar ia setimpal ngan duit yang dikeluarkan.... Semestinya ai cari barang yang murah, cantik dan elegant! Contoh terdekat, pasal hobi ai yg letak bling2 kat baju... Even sifat cenggini, ai tak kedekut! Jgn salah tafsir kat ai yer...

Skang ni rasa, ape bende yg ai buat, semua tak kena.... sentiasa diperhatikan! Itu Ini... macam2 hal ler.... dan yelahhhh ai masih bersabar lagi setakat sekarang nie even dalam ati ai dah tawar sebenarnya...

6 comments:

Ayu Hussien said...

jgn tepu2.. jom jwb tag ayu

Nia said...

mengampu ni sebenarnya satu talent. mcm i, ikut ayah, memang tak reti ape pun bab mengampu ni. kekadang terasa rugi jgk..hehe

owh, jemput join Ga ya

BABY & ME GIVEAWAY

~aSHa~ said...

erkk

ni kes puasa ke kes lain ni?


aku plak tiba2 tepu..nnti kita online..kita umpat2 ye..ehehe..

dah dah fikir positif je ejan..jgn tepu2...manusia sekeliling mana pernah tak jeles sesama manusia...di mulut ckp la tak amik tau hal org lain..tapi sbnrnya...ahahah dia la yg plg amik tau hal org lain..

eh tiba2 termembebel la..

::Mamalyna:: said...

ayu, oraite!

::Mamalyna:: said...

Nia, ai dah join dah ur giveaway...

::Mamalyna:: said...

gidah, banyak plak ko membebel nie..hehhee... tuler, payah benor nak puaskan ati manusia nie...