Monday, June 28, 2010

Homesick = Kg. Bukit Betong

Tetiba rasa rindu kat kg... last balik bulan lepas, itu pun sebab antar mak pass by kat abang long kat situ, tu pun balik hari jer... Sekarang mak masih kat kelantan... hari2 call, dengar sore mak sihat jer... Lega rasa hati... mak dah merungut nak balik kg.... takut plak, duk teringat nak balik kg sangat, naik plak high blood pressure die...

Tetiap kali ai call, mesti die cakap 'mak nak balik'...'mak dah sihat dah'.... tp ai ngan abang long ai cam berat hati nak lepaskan mak balik n duduk sorang2 kat umah... takut makan die tak terjaga... coz skang, kalo lambat makan, nanti jadi hypo plak... kurang gula dalam badan... skang nie makan pakai mak terjaga kat sane coz akak ipar ai tak keje...

Camne yek... berbelah bagi ati ai nie... orang tua kan, dudukler kat mane2 pun, umah kg jugak tetap dalam ingatan meka...

4 comments:

..nOj.. said...

ala org tua2 ni mesti dia nk blk duk umh dia weh. ko jgn la bg. risau plak kalo duk sorg2 kt sane kang

::Mamalyna:: said...

nojah, aku tersepit nie...ati aku memang berat nak kasik die duk sorang2 tp die plak cam meronta2 nak balik... riso aku nie..

~aSHa~ said...

tempat jatuh lg dikenang..mesti dia rindu kat umah dia..bawak je la balik sekejap..ko teman...weekend..lepas tu ko bawak blk putrajaya

::Mamalyna:: said...

gidah, tu ler pasal... insya allah akan difikirkan camne nak settlekan masalah nie..