Monday, May 24, 2010

WHO R U?

Okey, di pagi2 isnin nie, ai nak bersuara sedikit.... dah lama ai pendam tp nampaknyer tak abis2 kan.... selama ni kami diam jer kan tp citernya tak surut2 jugak then kengkawan ai si NOJAH, IZAN, ANNA dan WANIE dah bersuara..

Entry ni pun bukan nak bermusuh tp NAK TEGAKKAN KEADILAN....dalam erti kata lain, sudah2ler nak hentam kami ni...

Ingat tak entry pasal gambo yang diupkan oleh bini mamat femes tue dan abang femes wat serangan balas? ai malas dah nak fikir kan tp disebabkan bahasa dia agak melampau, so soriler...

Ikhlas ke die mintak maaf? Jawapannyer langsung tak! kalau dah mintak maaf, duk dediam sudahler kan, ini tak...duk mencanang sane sini mcm ai plak salah letak gambar kat internet... Tp kesalahan bini die langsung tak ngaku.... pehtu tulis dalam entry2 asik duk perli2 kami...

bila isu gambo menjadi panas, die pun duk wat entry putar belit kan....so cara die nak selamat, die p buang list blog ai ngan izan dari bloglist die.....pehtu die wat entry, sesiapa nak buang die dari bloglist, dipersilakan....what the funny? tu entry nak tutup kesalahan die coz dah membuang list kami dari bloglist die....kang org tau plak die bermusuh ngan sape kan... yg lagi best bila baca komen2 kat blog die....ada yang sedihler, tak mo buang list blog dieler... takpelah korang, korang ampuler die...puji melambungler die.... tp takde sorang pun yang tau ape yang terjadi disebalik entry itu...

Yang paling membara, bila die label kami as GENG BLOGGER BANGANG kat GB....WHO R U? nak label kami camtue...org berblog ngan hati yang senang lenang, suka suki, tp ko buat onar.... jgn ingat ko glamer, pengikut beribu2, sesenang hati nak label blog orang....

penah wat entry kutuk org keje gomen... WHO R U? die pun makan gaji kerajaan jugak... Kementerian Pelancongan tue yang bayar gaji die tetiap bulan cuma jawatan die bukan tetap dan berpencen jer....status KONTRAK!

bila org kutuk2 die, dikatanya lalat-lalat tahi....ooo kami lalat, sape yang jadi tahi tue yek? Blehler nak label org cenggitu, sebab kami ni tak puji2 blog die... tak letak komen ambik hati die dan etc... Maaf, yang salah tetap salah yer... takkan ko buat salah, nak kami puji plak.... Jaga sikit bahasa tue...

Dalam blog die, tak abis2 nak perli2 kami dan asikler entry mintak simpati ngan geng2 click die....sedangkan hakikatnyer dalam entry die tue adalah mengecam, mengkondem, memerli kami2.... org lain tak tau kisah sebenar, ape yang telah terjadi dan pasal ape kami geram n marah ngan die....

Buat entry, biar die bersabar blabla....letak hadis... bila duk kutuk2 org, perli2 orang, tulis kata2 nista kat org, tak nak plak letak hadis! Segala mala entry yang kutuk kami2 nie, semua die dah delete coz nanti nampak die tak best plak....so entry2 yang bertaraf mulia jer, ditinggalkan kat blog die... Pehtu lagi satu, die hanya approve komen2 yang meng'up' die jer, yg tindas2 die, sori, not appear!

Dan skang, dikatanya anak iblis syaitan...heii, plzler....WHO R U nak label org ngan kata2 cenggitu... diri tue dah terlalu mulia ke? Perangai dah terlalu melampau...No wonder bila dengar citer mamat ni begitu poyo dan berlagak di ofis....

Dah, sekian luahan hati ai.... last but not least, TQ COZ SUDI JELAJAH BLOG AI

22 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe....ai m the saint...pekerja kontrak yang tak sedo diri...malang ar kementerian simpan orang cam dia...bravo la ijan...we always with yu...aku ampu ni weii...sila jelajah blog aku...

..nOj.. said...

rajin betul ko neh menaip. tak ingat plak aku masa skolah dulu ko rajin buat karangan. hahaha

biar jela dia weh. camne nk banding ko ngan dia. ko ckp ape pun kalah gak nanti

LYaFRINA said...

GENG BLOGGER BANGANG ???
ada buat group tu k dlm GB???
lama betui x masuk GB,, sbb tu x tau.. aiseyy.. smpai g2 skali yep...

ingatkn kes ni dah settle.. rupanya.. x lagi.. alamak, xbest la gini kan.. pttnya kita nk enjoy dgn bblogging ni...

byk2 bsabar yep.

::Mamalyna:: said...

izan, ko tak payah nak ampu aku, hari2 aku terjah blog ko tue, hehehe

::Mamalyna:: said...

nojah, hehhee...BM aku A1 okey, hehehe... tak kira nak cakap jugak, geram tau... perangai cam bagus jer..

Me_Lina said...

huhuhuhuh ada gak ek org mcmni. xpela mamalyna, lantak la dier nk buat apa. org mcmni, kita kena abaikan, senyup jer jgn layan. i ada kenalan mcmni, lagi kita layan dier, lg la dier tak keruan. kita dh tau kan perangai dier mcm mana... org dok cerita pasal dier... ish ada gak org mcmni.

::Mamalyna:: said...

lya, ermm camtu ler... camne nak settle, si mamat tue tak abis2...

::Mamalyna:: said...

Me_Lina, yes, selama ni i diam jer, tp dah tahap melampau, so ai sorekanler..

*Miss Geli^ said...

haiya..kira aku lewat ni..ok ok, aku catch up sekarang

~aSHa~ said...

ish jap mamat jap abg femes...mana satu ni ai nak state kan id dia..ahahaha

wei beb..lagi satu blog dia kalo komen kena approve..so nampak sgt la takut kena kutuk..kalo berani kerana benar..jgn la buat mcm tu kan..tgk siapa yg bagi komen secara terang2an...bukan bukak yg ko rasa suka je

~anna&anuar~ said...

TERBAEEEKKKKKKKK!!!!!!!!!...
(DUA2 IBU JARI KE ATAS)

ai labiu...............

ejaMaria said...

dia kutuk org keje gomen... aiseh tertinggal la bab tu...
anyway aku pun dah tak follow die, so tak tau pun ape cite2 terkini dia, tak larat la dashboard I penuh cite dia sampai tak sempat nak tengok entry org lain... huh

Siti said...

hehehe....ni dah ilang tahap kesabaran yer izan..hehe....

biar la dia dgn dunianya..kita dgn dunia kita..

ct tak penah masuk GB..apa ada dlm tu???hahha

::Mamalyna:: said...

nogha, ko kan sibuk bersukan...hehehe

::Mamalyna:: said...

gidah, takkan nak open komen kut...kurang bestler..

::Mamalyna:: said...

anna, ai lebiu too...hehhee

::Mamalyna:: said...

eja, mana nak jumpa coz entry tue dah dia delete...

::Mamalyna:: said...

siti, ermmm...dah tak mampu tahan dah..

.:fyzz:. said...

wey ejay..aku rasa karangan ko kali nih panjang lebar la..pepun..last essay ko tuh.aku rasa mamat tuh skang dok minat citer lagenda budak setan..tuh la dier dok kata iblis shaiton semua..

p/s ..kad adik ipaq dh smpai..insyalah nnti aku akan meriahkan kenduri di tnb itew yer..:)

::Mamalyna:: said...

pijot, hang nie...bleh wat lawak...mungkin kut...jgn lupa datang, aku pakai baju biru, atas pala pakai tudung bling2...hehehhe

Adyshariz said...

mamalyna.. ai dh buang list blog dia, rasenya entri dia cam bodo2 jer.. ade ke 2 ke 3 baris jer.. buang masa aku pegi situ..baik pegi blog org lain..

::Mamalyna:: said...

ibu hariz, hehehhe...fuh ada geng rupanya...welcome to the club..