Thursday, May 13, 2010

Ewah2 Mamat Nie, Lebih Plak....

Lantak ko ler MAMAT perasan bagus.... Ai ada anak, so ai tau jaga nak ai camne? Ai yang mengandung, ai yang usung perut ke hulu ke hilir selama 9 bulan, ai yang tanggung sakit beranak, so sila jangan queri camne ai jaga anak ai...

Ko takde anak, so duduk dediam yer... Cubaler up gambo anak n asben ai tue? Orang bukannyer bodo tau... Bleh nilai gambar tue CHILD ABUSE ke? or suka2.... Yes! memang gambar tue ambik dari Internet, tp gambar tue ada link okey dan itu gambar hakmilik ai.... of course ai marah coz itu gambar anak n asben ai tp wife u tulis entry CHILD ABUSE!!!!

Tak payah nak pusing corner citer nak salahkan orang gomen, camne perangai....
Nanti ko ada anak, ko akan lambung2 jugak, percayaler...
Tak semestinyer ko BLOGGER GLAMER ko bleh sesuka hati nak kutuk org lain semata2 nak tutup kesalahan wife sendiri.... Nape? takut org pandang serong kat blog ko yang beribu2 lemon org masuk.... takut perangai sebenar terbongkar....Plzler wei, jgn perangai cam budak2....

Kalau tengok gambar, tangan asben ai tak jauh pun dari lyna okey!!!! Orang tak buta seni gambar jer bleh tafsir gambar ni ke arah keburukan cam korang!!!!

20 comments:

AuraMarissa said...

mamat tu belum nengok gambo husband reen buat aksi kat anak2 reen cam ner agi...

eheh...lagi dasyat dan berbahayer..

~anna&anuar~ said...

mmg pun.. yg ai perasan, die dah remove yu dgn kak izan.. kalo dah rase diri betul, biar je la ... reader bukan bodo..

dari awal lagi anna dah ckp, mmg x jauh mane pun tgn abg mie dgn lyna.. cume gmbar tu diambil dr sudut yg bbeza.. nmpak tinggi..

bile dah pnjat tinggi, tgk balik ke bawah.. kena slalu ingat, sakit kalo jatuh.. so, kalo x nak jatuh bgolek, jgn wat sesuke hati..

hidup bagaikan roda... mama selalu ingatkan..

Zimah's Depart said...

sabar la ijan..anggap la semua tu asam garam berblog..yg x tahannya..siap wat entry serang balas tu..huhue..aku sokong ko..sbb aku tgk gambar tu mmg tgn hilmy dkt je ngn lyna..aku pun pernah gak lambung adam..tp bkn lambung nak mendera..lambung manja je..

::Mamalyna:: said...

tu ler reen.... yg gambar asben reen letak marisa atas tapak tangan tue kan..

::Mamalyna:: said...

anna, a'ah mamat tu remove... tu tanda die pengecut...

::Mamalyna:: said...

zimah, ahahahaha... biarler die melalak kat situ...

iz-AnN عبداللطيف said...

dia dah glamer...tu berlagak bagus...huhuhu...eh aku bukan siram minyak suh membara ok...cuma aku cakpa apa yang aku nak tulis...lantakkkk...

♥MAMA♥ said...

salam buat ijan/mamalyna..

mama baru dpt tau kisah mamalyna ni kat blog izaan td,sabar kay,manusia ni mmg mcm2 rupa & perangai,yg penting kite sedar apa yg kite buat & x mengganggu sesapa,usah pedulikan kata2 manusia yg berPHD & x reti nk jg perasaan org lain,sedarlah kite seme manusia ni sama je,masing2 punye perasaan,kalu kite sendiri nk org jg perasaan kite so begitu juga kite kena pandai jg perasaan org lain,ntahlah x reti bhs kot org tu jan...

so mamalyna kuatkanla semangat ek..mama faham apa yg u alami ni, mama pun ada terima email layang yg x berpuashati dgn kewujudan blog MAMA|CONTESTS|GIVEAWAYS yg x seberapa itu & niat mama disalahertikan, wallahuallam, jika ada kesilapan mama mmg mama akui tp apa yg penting mama ikhlas & xde niat apapun sepanjang 2,3bulan dlm dunia contest ni..

apapun,nasihat mama buat mamalyna kuatkn semangat kay,teruskan pjuangan anda,mama sentiasa menyokong anda wpun sekadar silent reader sahaja(sbb mama ni bukannya blogger tegar pun,hihiii)...caiyok caiyok!
wassalam

Echa said...

kadang kadang penyataan kita tu yg salah.. kalau tak pasti.. jangan cepat kita buat penilaian....betui tak??

cam gambar lyna... kalau tak pasti melambung ke.. mencmpak ke.. jangan senang senang nak buat tajuk gitu.. bila jadi camni.. nak salahkan tuan pnya gambar..

patutnya tengok dulu.. melambung tu.. anak akan jauh dari tangan... dalam gambar... nampak sangat.. tangan ayah lyna tu dekat gile kat badan.. means.. bukan lambung.. tp DIANGKAT TINGGI... so, lain kali.. kita pikir dulu sblom guna apa pun gambar dari internet... tak gitu???

..nOj.. said...

aku nk ckp ape plak ek... errr takut la. aku ckp kt ym jela ye

nurulazham said...

hadoii...itukan teknik photoshoot..apelah mereka2 ni..nak tgk la, diorang lambung ke x anak diorang nnt!mesti lambung lah!!

♥MAMA♥ said...

yup!mama sokong 100% apa yg echa ckp tu..pendek kata kenapalah mudah kite manusia ni nk judge sst jika kite sendiri blom mengetahui perkara yg sebenar Y& suke lebih cenderung menilai sst perkara itu lebih ke arah -ve bukannya +ve..pendek kata tu seme ciri2 PHD..ya allah jauhkanlah mama & kwn2 mama dr sifat PHD..tau takpeee ;-)

nurulazham said...

sape ek mamat itew?

mela said...

ejan, sabar ya.Yang pasti..kami kengkawan ang..semua kenal siapa hang dan helmi.Jgn fikir sangat dah..nanti..bila ang stress..sian kat mie ngn lyna.
Apa yang penting..ampa 3 beranak cukup bahagai.Semoga terus bahagia hingga ke akhir hayat.

MRS. K said...

ala.. nak tau jugak sape mamat glamer tu? glamer ke?

iz-AnN عبداللطيف said...

nurul
mamat itu ada blogger paling femes yang buat sesi penjelajahan itu...hahaha

♥MAMA♥ said...

sessi pjelajalahan??adakah??hmmmmm..sapa ekk... ;-)

aku mama chami said...

sape mamat tu ek..ada link x..geram pulak i kak ijan. lambung sayang anak tu lambung sambil pegang ketiak. lambung x sayang anak tu lambung tinggi2 sampai cucur atap. ape lah mamat tu. mana dia letak biji mata dia agaknye. i marah ni. sabar ye kak ijan.

♥MAMA♥ said...

salam buat mamalyna,
maaf ye mama nk tumpang komen lg skali,ni petikan mama kat blog izaan,maaf ye mama just copy paste,penat nk tulis blk,hihii apapun maaf sgt2 ye jika mama tersilap..

"salam buat izan..
skali lg mama tumpang menyebok kat komen izan yer ;-)

ptama skali mama nk mintak AMPUN MAAF SGT2 pd mana2 pihak samada secara langsung atau tidak andainya komen mama ni salah ataupun menyinggung mana2 pihak, ikhlas mama katakan skang ni mama mmg xde belahkan sesapa atau nk hentam sesapa,jauh skali nk cari publisiti murahan,cuma sekadar pandangan mama sesama manusia & nasihat sebagai salah seorang kawan siber yg ada blog sendiri wpun hanyalah blog sekerdil-kerdilnyer & hanya utk contest je(gler tul mama ni cari penyakit ke apa, nk bz body hal org plak,ntah2 lepas ni ramai yg nk hentam mama plak)bukanpa mama cuma sedih,xnk la kite sesama blogger ni ada yg sampai bgaduh ke bhentam2 berbalas2 hujah yg -ve & x enak dibaca,tp mama x belahkan sesapapun,mayb setiap drpd kite ada pandangan & hak masing2 utk menegakkan pandangan & perasaan masing2..

lepas mama baca entry izan,mamalyna(mangsa),n bla bla bla n sana sininyer entry masing2...n rasanya mama dah tau camna citernyer & sapa penulis panas sesi penjelajahan itu wpun mayb bukan 100% citer sbnr yg mama perolehi,maafkan mama ye jika mama salah teka plak ;-)

gnilah izan,mama rasa mmg sal letak gamb kwn izan (mamalyna) tu mmg terang2 mjadi kesalahan apatah lg tanpa minta izin tuan punye kn,lain kali diorang kena lebih bhati2 utk kuar statement apa2 ataupun nk buat rencana sal pendidikan kanak2 ke apa ke,mayb niat dia tu betul utk research ke apa ke cuma yg x enaknyer sbb ambik gamb tanpa izin satu hal (wpun dia goggle kat tenet then kuar gambar mamalyna tp seeloknya dselidiki terlebih dahulu sbb dunia tenet ni luas kn,silap langkah ada yg terasa hati..dan mungkin juga penulis itu akan bercerita yg bukan2 & mengguris hati pemilik gambar sbnr,unless gambar yg dia letak tu kartun ke apa ke kn,tp terang2 sesama rakan2 blogger,sbb tu diorang kenalah bhati2 & jika betul salah mmg patut pun diorang mintak maaf...then isterinya pun dah mintak maaf kn?elok la tu, dan mama paham dari sudut mangsa plak iaitu mamalyna, mungkin masih terkejut,bengang,sedih & terasa dgn insiden itu malah mungkin telah dsalahertikan & dpandng -ve oleh org2 lain..cuma apa yg x enak sesi berbalas2 entry ni,sedih mama tgk sana ckp mcmtu sini ckp camni,mama paham perasaan masing2 terutama mamalyna..dpihak sebelah sana plak,ntah la mama rasa mungkin diorang pun xde niat nk hentam sesapa cuma cara diorang tu yg x betul,tp kalaulah benar2 ikhlas mintak maaf elok la,lumrah la kn bila masing2 marang menguasai & tertekan apa2 pun leh berlaku,tu yg mayb sling berbls hujah tu..

apapun pengajaran drpd kes ini selepas ni setiap drpd kite hendaklah lebih bhati2 dlm dunia blogging ni samada pihak kite mahupun pihak sebelah sana, n kalu kite nk buat apapun yg bkaitan dgn org lain hendaklah dminta izin tlebih dahulu & yg paling penting sama2 lah kite saling memaafkan & dgn harapan jgnlah diulangi lg kesilapan yg sama (samada ikhlas atau tidak kite ngan kwn2 tpulanglah)...jgnlah kite cemari dunia blogging ni dgn apa2 niat yg -ve,buruk sangka dan PHD,wallahuallam..

.:AyahLyna:. said...

Ok dah dah cukup cukup...!!! Kes closed...!!!