Tuesday, April 6, 2010

Perkara Yang Dah Settle dan Akan Buat

Dah Settle
1. Keje meretype salinan mahkamah sebanyak 19 mukasurat telah berjaya dibuat, diedit, diemail kepada my boss...naik jemu dan lenguh tangan ai taip 3 hari nie...

2. Dah tepon cikgu taska, bitau yang lyna cuti sebulan... disebabkan bulan 4 ni ai dah bayar penuh, so payment tuk bulan 5 nanti, ai bayar half jer.... Taska lyna nie, jika x hantar anak atau hantar anak kurang dari 3 hari dalam bulan tue, bayaran hanya setengah sahaja...

3. Dah tepon member asben aka ex offismate ai, mintak alamat umah die, coz nak antar kad kawen adik ipar ai...

4. Semua surat2 yang perlu bos dah masuk dalam bilik bos

Akan Buat
1. Tengahari nie, balik umah, jenguk mak ngan anak....rasanya sebulan nie, tetiap lounch hour, memang ai balik umah ler...

2. Isi borang nak mintak kenderaan ofis for my boss

3. Balik nanti, singgah pasar tani coz nak beli bubur pulut itam atau makan2an yang bleh ai makan ngan mak...

4. Nak basuh baju2 sutera ai tue.... senang, kumpul semua sekali coz baju nie ai basuh pakai tangan...

5. Cam biasa, lipat pulak baju2 yang duk ada atas katil

Tu jer kut wat masa ni...

6 comments:

Siti said...

tasaka kena byr separuh gak yer..siti dulu amsa hantar anak2 kat taskan..leh bayar ikut hari...jimat sikit...

banyak baju sutera dia tu..siti dah tak pakai dah..malas nak gosok..hehehe

Sari said...

byk lagi nak kena buat yer..moga smuanya beres..

bukhairiah said...

tulun lipatkan bj ai 4branaks tu skalik...

::Mamalyna:: said...

siti, terms die gitu, so follow ajelah...baju sutera banyak? ada ler 4 elai jer tau...

sari, tu ler banyak...tahniah yek menang giveaway...huhuhu

mrs. bubu, charge baju besar rm2 selai, baju budak kecik rm1 selai, ada brani?hehhehe

syida said...

byk btol things to do items...

~aSHa~ said...

bila mau kursus sini?

wei aku dgr ko menang contest lagi ye...

ko ni mmgg arr...tak bagi can langsung kat aku nak menang tv plasma plak