Wednesday, April 7, 2010

Nota Untuk Asben Yang Outstation di Melaka - Day 1

Abang, kami kat putrajaya ni semuanya ok2 belaka yer.... Lyna cuma ada batuk sikit, ejan dah batuk & selsema nie..... Semalam ada pasar tani kan, sebelum tu, tengahari mak request nak makan laksa penang....so before balik keje petang semalam, ijan p ler pasar tani tue....

Jalan punya jalan, dapatler beli laksa....ejan satu, mak pun satu....pehtu jalan lagi....ternampak plak POTATO TWIST....cam sedap dan menarik jer...ada 3 perisa, so ijan beliler, tu pun ambik yg kecik jer...RM2.50 perasa cheese.... pehtu jalan lagi, ternampak plak 'strawberry' bbq, so ijan beli 2 cucuk.... total ijan abis duit kat pasar tani semalam RM10.50 jer....
kalau abang nak tau, ni ler rupa potato twist...nampak cam menarik dan menyelerakan kan...kan...kan.... die takdelah sedap sangat, tp bila ambik satu, die terlekat satu, ngap ajelah masuk mulut...lama2 tinggal lidi jer.... tp betul tak bape sedap sangat cuma sampai menjilat jari jer....
Potato twist tue, ejan ngan cik lyna jer makan... mak makan sikit coz itu bukan selera die.... Tp betul bang, tak tipu nie.... ia tak bape sedap sangat tp ia rangup dan cheezy...tak percaya, cuba tanya cik lyna.....

Sekian, laporan kami.... keje elok2, cian korang yek....balik lewat malam.... Ari jumaat ni, agak2 abis awal, chalow awal sikit yer.... ijan bukannyer ape, cian kat dayah tue, baru kawen sebulan, dah kena tinggal....betul tak amim?

5 comments:

ratna said...

kat pasar malam rumah akak pun ada gak jual potato twist tu.. tak pernah lagi beli.. sedap ker tak sedap sbnrnya ejan??

Siti said...

hahaha,,,sabor jer la baca coretan nih..tak sedap yer potato tu tapi licin tinggal lidi...

pernah gak nampak kat pasar tani kinrara..ramai org duk beli..next time siti leh beli la..

::Mamalyna:: said...

kak ratna, kentang tue rasanya kalau die goreng lembut sikit, lagi sedap kut...tp rasanya sedap jugak ...rasanya ni adalah product francais kut...bergantung pada org yang jual tue make sedap ke tak...\

siti, tu ler, tak sedap tp tinggal lidi jer... siti blehler try nanti...cucuk kecik rm2.50, besar rm3

~aSHa~ said...

ehehehee ini luahan seorang isteri bila pg pasar malam seseorang ni je...sebut makanan tak sedap tu pun mcm syahdu je..konon2 tak sedap la ye takde org nak rebut makan benda tu...kalo rebut2 jadi sedap skit kan

::Mamalyna:: said...

gidah, hahahaha....tu ler pasai...kira teringat jugak kat asben aku tue... nak berebut ngan lyna, lyna pun aku yang suapkan...hheheheh