Wednesday, April 28, 2010

Jambatan Ditutup! Sila Ikut Jalan Jauh

Ai tinggal di presint 9
Taska Lyna di Presint 8
Ai keje di Presint 2
Asben ai di Presint 4

Kebiasaan ai dan asben pegi keje naik satu kete jer.... rutin kami pepagi, hantar lyna ke taska pehtu asben drop ai kat depan ofis pehtu die teruskan perjalanan ke ofis die di Presint 4

Skang ni sebahagian Jambatan Wawasan kat depan MOF tue ditutup untuk pasang kabel letrik... Jambatan ini adalah jambatan yg wajib kami lalui hari2 untuk pegi dan balik umah....Mengikut sign board nie, laluan ke MOF tue ditutup so nak p MOF kena ikut laluan yang bertentangan... Kiranya kami kena ikut laluan sebelah ler.... Tp kalau dari MOF nak p ke arah presint 8, tak bleh yer coz kat jambatan tue hanya jalan sehala jer...

So kalau pagi2, rutin kami seperti biasa ler...takde masalahler.... Yang bermasalah bila kami balik keje n nak ambik lyna dari taska di presint 8 tue.... Skang nie kalau nak ambik lyna dari taska, kami kena pusing jalan jauh...kena ikut jambatan kat area PICC tue atau ikut JPM... tau ajelah kat putrajaya nie, banyak benor trafik lightnyer...

Kerja kabel tue, sampai bulan 6 nie... alamatnyer lebih kurang 2 bulan lagi kami kena ikut jalan jauh untuk ambik lyna.... bila dah ikut jalan jauh nie, nampaknyer kos minyak pun up jugakler....

2 comments:

honeysour's blog said...

thanks for your info mamalyna...
ai pun keje di presint2 tapi tinggal di desapinggiran putra. mmg tak lalu jambatan tu tapi selalu lunch kat presint 8 tu..but now tgh pantang kat kampung tu yg taktau tu..tq...

::Mamalyna:: said...

honey, akak tau coz ida kawan ngan kak irni kan... selamat berpantang...hehehe... akak keje kat jabatan penilaian