Thursday, March 4, 2010

Cuti-Cuti Malaysia - Melaka Part I

Semasa cuti maulidur rasul yang lalu, ai ngan family in law di Melaka.... Semuanya last minit plan semasa kami balik kedah CNY ari tue....cuti2 family day nie memang dah lama set tp masa jer tak tau bila....tp cek2 punya cek, cuti maulidur rasul yang ok... ape lagi, terus cek n book hotel di melaka....kami book 2d 1n kat Mahkota Century Hotel, ambik apartment 2 bilik fully ekon...katanya itu deluxe apartment
PIL ai dah ikut time kami balik ke pjaya dari kedah ari tue....my adik ipar n tunangnyer datang pjaya ari khamis malam....lucky coz my biras yang keje kat indon dapat balik n join trip ni...kalau tak, kurang sorak family member...so ari jumaat pas bekpes, terus gerak....plan asal nak gerak kul 9:00 pagi...tup2 kul 10:30 baru gerak...
Suasana before gerak...family member yang lain dah turun awal, tinggal tuan umah duk mengecek2 keselamatan umah....even tinggal 2 hari jer tp umah make sure kena selamat...maklumler cuti lama, ramai balik kg..


lyna + cik wan + cik nani + MIL + pak su

asben yang tarik beg af...segala mala baju kami bertiga or etc semua sumbat dalam tue...berat nak mamposss...so serahkan kepada org yang berdaya kuat tuk tarik yer....dalam gambo tue cuma nampak tangan ai yang hayun sandal itam... kami bergerak ngan 2 kete....satu kete ai n satu lagi kete adik ipar ai...
alhamdulillah, perjalanan semua ok... singgah di petronas seremban tuk isi minyak n beli jajan....lyna ok dalam perjalanan...cuma agak lasak dalam kete...sat nak duduk ngan ai kat depan, sat nak duk belakang ngan mak tok n tok wan...pehtu main cak2...pehtu penat n tido...

Sudah sampai otel...kami dalam kul 12++ dah sampai...call hotel bitau bleh tak nak check in awal, die kata tak boleh, waktu check in adalah kul 2 ptg...tp kami just walk in jer....bleh jer masuk...sementara FIL wat urusan check in, harus posing di lobi yer... Ingat lagi, first ai sampai otel nie time ai terima APC, dalam tahun 2006 gitu, time tue bujang lagi...haaa skang second time datang, datang ngan segerombolan, hehehehehe

ai ngan my drebor


ai with anak, adik ipar n biras



ai with my only doter



dah settle check in semua....harus terjah masuk bilik dan lunch kami ari tue ialah ngan lauk pauk bekalan dari umah.. dah kenyang semua, so ape lagi... masa tuk rest.... malamnyer kami ke MELAKA RIVER CRUISE


ai story di Melaka part II

2 comments:

~aSHa~ said...

syok nye cuti sefamily mcm echa gak...best2..
bila family aku nak buat?

family mentua plak...ehehehehe bukan suka sgt aktiviti gini..kalo ilmiah dia suka....adehhhhh

::Mamalyna:: said...

gidah, sekali sekala...cuba ko bagi idea p cuti2 malaysia kat family ko ngan family mertua...p ramai2 baru best!!