Wednesday, February 3, 2010

Ibu...Ibu...Engkaulah Ratu Hatiku...

Tajuk di atas, tu lirik lagu iklan susu fernleaf..... Lyna skang dah minum susu fernleaf...camne bleh tukar?

Susu fernleaf perisa madu


Lyna minum susu dutch lady 123 sejak dari umur 8 bulan lagi....pehtu tak tau nape sejak bulan 11 tahun lepas, pas jer minum susu, konpom berak cair or muntah.....yang aku pasan, lepas jer kasik lyna minum, aku rasa perut die kembung, keras jer tak lama pehtu mesti die buat antara 2 aktiviti di atas..... sampaikan aku rasa fobia nak kasik lyna susu ler...

End up, kami buat keputusan tuk tukar susu lyna....ini lagi satu cabaran, bukan senang yer nak tukar susu tuk baby nie....kita pun tak tau, die rasi ke tak ngan susu baru tue.....kiranya kami main gamble jer ambik susu tue....so pilih fernleaf....masa memula try tue, ambik yg original jer....kasik lyna minum, tengok lyna ok jer....lega ati kami....next pack, kami terus ambik perisa madu dan sekali lagi lyna minum ok dan sekarang kami adalah pengguna tegar susu fernleaf....

setiap kali beli susu fernleaf, mesti dapat botol nie....kiranya dah banyak dah cawan cenggini kat umah....kita serupaler kan kak ratna? kalau kak ratna, die kasik cawan nie kat BFF izzah, aku plak maybe kasik kat taska lyna jer...kumpul banyak2 pehtu kasik kat meka...

Cuma satu jer kekurangan susu ni, die dijual dalam pek jer....takde dalam tin, so bila dah bukak pek ni, kenaler simpan dalam tin or dalam bekas kedap udara...

4 comments:

..nOj.. said...

aku pun dlm proses tukar susu mak lembu kepada daryn. ni dh kali ke3 nk tukar ni. hopefully daryn rasi la.

aku bg pagi, bekal dia pg taska 100ml. pastu blk kang aku dh siap2 letak susu lam botol suh budak pengasuh letak air 100ml lg. slalunye daryn nk je minum lam kete. dia x pasan kot tu susu mak lembu. dia minum la dlm 50ml je.

hopefully by d end of this week (chewah spiking) dia dh rasi tul2 ngan susu mak lembu tu. so next week leh fully susu mak lembu di taska

ratna said...

betul tu mamalyna.. susu ni tak der dlm tin. sudu cedok dia pun akak guna sudu susu dutch lady. kira bole la tu.. halalkan ajer la..

zue @ annaleeya said...

anak saya Airel ok jer minum dutch lady 123 tuh... dari kuar perut smp skang, xde masalah pon.. mgkn lyna x serasi dgn susu 123 tuh..

::Mamalyna:: said...

nojah, ko kasik susu ape kat daryn?

kak ratna, sameler, pencedok pakai yg dutchlady jer..

zue, dulu ok jer susu tue ngan lyna cuma tak tau akhir tahun lepas tak okey..