Tuesday, February 2, 2010

Bertukar!!!!

Ape yang tukarnyer? alas meja makan kat umah aku jer.... Seriusly aku memang dah amat2 boring ngan keadaan meja makan kat umah aku tue, tak tau nak ceria camne lagi....nak lelebih letak fresh flower n lilin cam eric leong kan, umah aku ada si kecik lyna....kang bunga tu cepat jer mati kan....lilin pun sat jer menyala, silap ari bulan kang, terbako plak umah kerajaan tue, hehehehe...

ni ler rupa meja makan kat umah aku tue....meja tuk 6 orang, tp bukanler beso sangat pun meja nie, meja ni beli pun dengan harga yg murah jer..... fokus kepada alas meja, apsal aku beli kaler maroon nie? aku pun tak tau, pandang2 jer kat kedai tu, terus aku kata nak yg nie....ntah mende aura pun tak tauler....tp dah 2 tahun pakai, kaler ni buat meja makan aku malap, tak berseri langsung.... disebabkan aku tak tahan, maka wishlist aku tuk bulan nie, adalah tukar alas meja makan....

Laju jer aku paksa asben aku p kedai kat Seksyen 8, Bangi.....masuk jer kedai, pilih2 dulu barang yang mak aku nak pehtu terus aku memilih alas meja makan aku....dan akhirnya aku pilih corak yg nie....

base putih n bunga2.....regenyer semeter rm9...aku tanya budak yg jual tue, nape mahal yg corak nie...pehtu die kata, kak, alas meja nie ada dua corak, depan corak lain n belakang corak lain....aku? ni sudah bagus, agak2 aku boring, aku bleh terbalikkan alas tue jer kan....
yang nie corak satu lagi....kuning kotak2 putih... kira okler kan...
Setelah dipasang....Cerialer sikit meja makan aku tue dari sebelum ni....aku punya planning tuk cantikkan lagi ruang makan aku tue....maybe dinding kat area cermin tue perlu dinaik taraf....

5 comments:

~aSHa~ said...

nampak kepala ko tgh snap gambo

bukhairiah said...

br ceria n hepi nk makan kan...letak bunga la kt tgh2...jgn y rimbun2 cr vase y kecik pjg n bunge 2 3 btg je

..nOj.. said...

a ah nmpk kepala ko kt cermin tu. hehehe kira ok la ni. ceria sket dr yg maroon tu. sgt malap

.:fyzz:. said...

yer zidah aku pn nmpak kepala ejan..wey kalau tak letak alas meja tak leh yer..tp aku suka nmpak so floral..flora cinta bersemi d meja makan hehe..makan pun berselera..
maap la wey aku lama bebeno tak terjah blog hampa semua..include hg la..nih pun aku singgah jap2 je..keja hakiki aku la nih study n seacrh soalan pass year kt online libr uum..sesambil tuh kalau dan terjah la blog hmpa..psst wish me sukses k..

::Mamalyna:: said...

gidah, aku tau coz aku pun nampak pala aku kat cermin tue, heheheh..kalau bukan aku yg snap gambo tue, sape lagi wei...takkan lyna, hehehe

mrs. bubu, teringin camtu tp kang so floral sangat..

nojah, iyer...pala aku tue...tu pasal aku tukar, malam + suram kaler maroon tue

pijot, wei, bagus ko multitasking yer...sambil study sambil sokong blog kengkawan, goodluck yer..