Tuesday, February 2, 2010

My Pay Slip

Rupa pay slip org keje gomen camnie rupenyer....tetiap bulan tunggu...kalau dapat kenaikan gaji atau bonus tue, terus rasa tak sabar nak tengok kan... tp kadang yang tak bestnyer, ruang masuk tue sama banyak jer ngan ruang potongan gaji....macam2 ada kat ruang tue kan....
ni payslip aku yang aku simpan elok2 sejak aku keje bulan Sept. 2002.... Taun nie dah masuk 8 tahun...dah tebal dah...Setakat ini aku rasanya takde missing lagi payslip aku tue.....Payslip nie, aku tebuk dua lubang n masukkan satu-satu payslip yang aku dapat tetiap bulan.... Asben aku yang payslip letak merata pun, aku dah buat cara camnie.....
Agak2 time aku pencen nanti, tebal mane payslip aku nie...

5 comments:

ratna said...

mamalyna.. awak perasan tak satu perkara.. kengkadang kan.. pay slip tu setiap bulan sama jer..tp kita ni tetap tergedik-gedik cecepat nak bukak kan..

::Mamalyna:: said...

kak ratna, betul tue...isi kandungan sama jer, tp memang kita cecepat nak bukak kan...dah set mind kut, duit masuk...heheheh

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

salam mama lyna..
uish, 8 thn kije sume simpan payslip nye yer..
nak tunggu pencen,jenuhla kaler die ilang..
sy aritu pn wat camtu..
lame2 de byk yg missing..
cop, mama lyna jabatan aner ek..?

::Mamalyna:: said...

leily, ye ker...stakat nie ok lagi ler payslip tue, saya keje kat jab. penilaian kat mof, keje putrajaya jugak ker?

..nOj.. said...

heheh aku pun simpan gak n xde missing lg. dr keje mara, nokia, keje ngan cina gile. seme ade simpan lg. hehehe