Thursday, January 7, 2010

Semalam...

Kisah Petang Semalam
Aku ambik lyna kat taska coz asben aku tarak, kursus kat shah alam....kalau die ada, kami together2 ambik lyna....aku park je kete, terus menujuk ke taska....Cikgu lyna dah nampak kehadiran aku terus jerit....LYNA BALIK YER....tetiba cikgu tue cakap;

Cikgu : Akak, kami mintak maaf sangat, masa xtvt pendidikan lyna kena gigit ngan budak...kat lengan...(aku segera belek lengan anak aku...aduhai, berbekas ko, lengan lyna cam luka sikit, aku rasa pun, area lengan lyna tue bengkak)

Aku : Kena gigit?

Cikgu : Bukan lyna sorang jer, tp 3 org budak tue gigit....budak tu budak baru, ari ni (means semalam) mak ayah die baru hantar, saya dah maklum pn nora (owner taska)...kami akan inform mak ayah die yang budak tue last day ari nie, kesian kat bebudak lain...

Aku : Erm...takpelah, nak wat camne, perkara dah jadi, make sure beritahu mak ayah budak tue tentang habit anak die, kang ramai lagi budak lain kena gigit....

Perasaan aku? Sedih sangat2...camneler keadaan lyna time kena gigit tue...konpom melalak tak hengat dunia....kena gigit ngan budak ada gigi kan...bak kata cikgu, gigi budak tu pun dah banyak....anak sapeler yek... Aku harap budak tue tak antar lagi kat taska lyna dan pihak taska, janganler tamak duit kalau still terima budak jenis menggigit tue...

Malam semalam
Jiran atas umah aku mendrill malam2...kul 9.15 duk drill umah....sangat sakit ati ok....bukannyer slow bunyinyer....kuat giler....aku tak tau drill besar mane die pakai coz bunyinyer bingit dan leh rasa kat dinding umah aku getar drill tue....Lama jugak die drill, dalm kul 10 baru die stop...tak tau memang die stop atau kena tegur ngan jiran....Aku tak tau jiran atas tu sape.... Kalau bunyi tarik2 kusi, memang selalu sangat2....ngan menumbuk tak lapik....ari tue masa aku dalam master bedroom, aku leh dengar lompat skipping...aku dah cek dah, umah tue memang ada tuan coz lampu nyala....mana tau, kut aku dengar lompat skipping tue ada mende lain yang lompat...

5 comments:

bukhairiah said...

cian lyna...erm...
tpkan if kita nie parent budak gigit tue, tentu kita pon pening nk wt camne ngan ank tue...pening gak nk hntr mane plak...
ish ish

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, memang kesian, bengkak n siap terkopek kulit luka lagi...tak tau camne lyna meraung agaknya... nak salahkan budak n mak bapak budak tue pun tak bleh jugak...camne yek bleh jadi perangai budak menggigit nie...mintak dijauhkan dari anak kita kan...

MRS. K said...

huhuhu... dlu masa dok kuaters dah lali dengan bunyi bising tu.. huuhu.. skarang tidak lagi..kehkehkeh

ibu 2AZ said...

ala siannyer lyna..kene geget..ermm elok jugak lah tecer bgtau awai2..kkdg tuh kalo xperience kite, arissa kene geget nyamuk..tak sape bitau pun biler balik rumah check..mmg terkejut ler..arissa kulit die sensitif kalo kene geget nyamuk, semut nih..sure bengkak..huhu

..nOj.. said...

kt taska lama daryn ade sorg budak kuat menggigit... dia gigit jari budak ali tu sampai terkopek kuku... sampai skang ali tu xde kuku jari mane tah, lupa