Monday, January 18, 2010

Perempuan Dengan Cermin, Tidak Dapat Dipisahkan

Masa kami p JJ ari tue, aku tengah sibuk pilih sandal kan....asben aku bawak lyna meronda n terjumpa spek cantik tuk anak die pehtu terus beli spek mata pink kat anaknyer....dah sudah bayar semua....maka asben aku bawakler lyna yang dah pakai spek mata pink tue kat area aku ....sebenornya die datang kat aku tue sebab boring kut tunggu aku yang tak jumpa2 lagi sandal idaman kan....

Bila letak jer lyna kat bawah, tetiba lyna terus posing camnie depan cermin yang ada kat area kasut tue....agak2 tak ckup dekat ngan cermin tue, terus duduk atas lantai tue....Siap tepuk2 tangan, joget2 depan cermin tue....pehtu die watler aksi2 yg die rasa perlu kan.....Salegirl JJ tue dah tersenyum tengok gelagat lyna.... Sedang kami gelak2 tengok gelagat lyna, sekali ayah lyna sound gini...


Sebijik ikut perangai maknyer....aik!!! aku nak dipersalahkan, hehehehe....nak wat camne bang, dah kami nie perempuan kan....betul tak lyna? kalau lyna ada, konpom die angguk kepala coz skang bila kita kata, betul tak lyna? pehtu kita kata betul3x...konpom die angguk pala banyak kali....dari mane die belajar, dari Upin Ipin coz tu salah satu kartun feveret die...

8 comments:

..nOj.. said...

heheeh kelakar tul lyna ni. pandai je dia bercermin kt situ ek

::Mamalyna:: said...

nojah, hehehehe...tebal dah muka kami kat situ tau...lyna duk sibuk ngan cermin tue...

.:fyzz:. said...

hi kawnku..lama bebeno aku tak berjalan2 kt blog ko ..and of course blog kengkawan yg len..almaklumlah aku kebizian ngan kelas aku (yg dh berakhir tuk sem nih..tungu final exam je lagi 2 minggu ..wish me luck k

btw..lyna kai spek pink tuh sejibik cam paris hilton junior...heheh.so cute...tuh la pompuan ngan cermin cam musuh..yer la..msti kita nak jeling nak ushar cermin tuh kan...hehe

M@L@ said...

ala comei nyer kecik2 dah pandai melawa yer..

~aSHa~ said...

sweet anak dara ni...besar esok lagi bergaya dari mama dia ni...kalah ar mama dia mcm ni...

kat kedai toy r us aritu, anak aku duk ralit tgk set meja solek...uhuhuh gegirl kan...

tapi mahai yakmat...ratusan gak...ceh...dah le kecik...ko beli ar wei..mesti lyna suka...set meja solek + kerusi..kaler pink wei..

wansteddy said...

betul3... sokong sekali kenyataan ini! :)

::Mamalyna:: said...

pijot, selamat kembali...aku tertunggu2 ko wat pesanan penaja kat blog aku nie...aniwei, tahniah coz dah abis sem 2..jap jer kan...paris hilton, ko cakap...jgn seksi cam die tue sudahler...

m@l@, spek tue ayah die yg pilih, hehehe

gidah, aku kalau nampak mainan yang agak2 mahal, aku pandang sipi2 jer...tak mampu den nak membelinyer...

wan, hahaha...balik2 kita jugak disalahkan, heheheh...nak wat camne, nampak cermin, belek sat..

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

ya betol..
sgt setuju ngan entry awak kali ni..
kerna DIA perempuan la, lipstik i die tonyoh hingai lunyai.. kerna itu juga, bedak i hancuss...
alahai.. naluri pompuan sudah mengalir maaa.... :)