Wednesday, January 13, 2010

Lyna dan Kusi

Meja makan kat umah aku ialah tuk 6 orang makan, kiranya ada 6 kusiler kan....Dulu aku rapatkan meja ke dinding, tp disebabkan boring, aku ubah kasik duk tengah meja tue....tp skang nie lyna amatler suka main2 kusi.....dan skang dah pandai panjat kusi tue sendiri.....Hobi lyna suka sangat tolak kusi....time die angin nak tolak semua kusi tue, aku biarkan ajer....abis merata2 kusi ada kat umah aku tue....ditolaknyer kusi ke hall, tolak kusi masuk dapur dan penah sekali tue tolak kusi sampai pintu masuk umah aku, asben aku nak masuk umah tak boleh sebab kusi dah melintang kat bukaan pintu tue.....

Kusi tue lyna tolak2 dan penah jatuh kusi ke lantai....punyeler sikit jer jari kaki die nak kena hentam ngan kusi tue....kalauler kena, aku rasa boleh patah jari2 kaki lyna....Aku ngan asben cadang nak angkut kusi2 yang tak pakai tue masuk bilik jer....tinggaller 2 atau 3 jer kusi....tak larat aku nak kemas balik kusi.... just imagine kalau 6 kusi duk merata di umah aku....yg tukang kemas balik nanti....MUKA NI (sambil tunjuk muka sendiri) jugak...hehehe

2 comments:

wansteddy said...

budak nak melasak mmg cmtu. bg dia explore utk tmbh perkembangan minda. dlm msa yg sama kena monitor gak. kang terlebih sudah bersepah kita yg naik hangin kui3...

::Mamalyna:: said...

wansteddy, tu ler, lyna tengah melasak skang nie...memang ejan biarkan jer, tp tak larat nak kemas...wuaaa