Thursday, January 14, 2010

FACES OF US

My 'bibik'....bukan bibik yang kemaskan barang, tp tolong sepahkan barang.....uwaaaa...penat aku..... ni aku pakaikan tudung kecik die, pehtu cam biasa, aku kabokan 'lyna...cantik...cantik..', baru duk diam kejap, pehtu die cabut tudung n sambung p sepah barang....
aku ngan budak yg kejutkan mak pak die kul 2 pagi malam kelmarin semata2 nak tengok BARNEY....wuaaaa.....sudahnya mak pak die ngantuk giler datang keje semalam....bila mak pak die pasang jer CD tue, die leh menari2 sambil goyang2 badan....
budak nie jugak, kalau tak dapat ape2 barang yg die nak, mulaler bergolek2 kat lantai...tanda protes....menangis melalak2 sambil berjurai2 air mata....tambah lagi ngan mimik muka yang menunjukkan die sedih sangat tp bila kita kasik ape yang die nak tue, terus benti nangis....tadi menangis bukan main, bila dapat, nangis tu campak ke laut yer...
budak nie jugak amatler manja....bukan manja sikit, tp manja gilerrrr.....kalau ayah marah kat dia, menangis sedih sangat...pehtu cepat2 cari mama die coz die ingat mama die akan pujuk die....bila die p kat mama die, tup2 mama die marah lagi kat die, terus bawak diri kat ujung mana2 cam gaya mengenang nasib coz orang dalam umah tue semua marah die....hahahaha....lawak2....tp die nie, bila die wat orang marah, die pandai pujuk or ambik ati kita balik....macam2 pesen die buat, tepuk2 badan kita ker, sandar2 ker...sengih2 ker...
Last sekali, gambo peveret aku coz budak nie tepat pandang kamera.... dan budak ni jugak yang muntah pagi semalam kat atas katil....tak pasal2 aku kena tukar cadar....alahaiii lyna, kamu nie macam2 peel yang menghiburkan ati mama n ayah...tp kadang2 tue buat ati mama n ayah membara jer....What ever pun, mama n ayah tetap sayang kamu!!!

4 comments:

bukhairiah said...

anak kan pengubat jiwa...

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, 'perosak jiwa' pun bleh jugak...jgn jadi khalid mat jiwa jer...hehehe

izan ishak said...

comellah lyna ni...geram aunty tgk dia...
anak2 smmgnya pengubat jiwa duka nestapa...

::Mamalyna:: said...

izan, toce auntie (lyna cakap, hehehehe)...tu ler, notti takat mane pun, dieler penglipur lara ati kami...