Friday, January 15, 2010

Bila Lyna Nak Ukk..Ukk..

Satu lagi perangai baru lyna adalah bila nak uk...uk...(buang air besar), lyna konpom jaga....sebagai contoh, die tengah sedap jer tido...pehtu die rasa nak membuang kan, konpom die bangun dan berdiri di somewhere utk menunaikan hajat die....

Baru2 ni kul 1.40 pagi....masa tue weekend, aku tak tido lagi tengok tv, ayah die ralik ngan komputer....lyna dah lama dah tido kat hall....tengah aku asyik tengok tv tue....tetiba lyna bangun then jalan terhoyong hayang p masuk bawah meja....bawah meja makan adalah port yang lyna sokmo p kalau die nak melepaskan hajat...lyna tengah ambik feel, hehehehe...ayah plak duk sibuk tunggu anak die wat 'hajat'....muka lyna yang tensen coz aku ambik gambo die.....
Selesai sudah.....
Bukan sekali dua, die buat camnie.....penah sekali, kami tengah sedap tido....die tetiba nak berry, terus die bangun, turun katil....kami ni cam bangun terperanjat tau....terkulat2 kami bangun, tengok2 jam kul 2.30 pg, ada yg kul 4 pg n kul 5 pagi.....Aku skang rasa, lyna dah pandai tau bila die nak berry....tak selesa agaknya nak berry time baring.....Adakah aku dah bleh ajar lyna potty training?
Kisah pagi tadi, kul 5.30 aku bangun coz lyna nak berry....dah sudah berry, layan barney plak....aku? aku jugak yang tak cukup tido...

7 comments:

..nOj.. said...

heheh lyna berry x kira masa ke ni weh... tgh mlm pun leh berry ni mesti ikut perangai mama n ayah... huhuh btw kuyin berry waktu pg je tetiap ari

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

bagus la gitu, nanti senang nak toilet train sebab dia dah pandai rasa "resa" nak uk uk tu..

eh baju lyna sama la dengan emily. hehehe

::Mamalyna:: said...

nojah, lyna sebenarnya before tido die akan berry, kekadang tue kami tunggu die berry dulu, baru bleh die tido...tp kalau die letih sangat, terus die tertido, alamatnya pagi2 tak kira kul bape, konpom die bangun dari tido tuk berry... lyna, kalau bangun tido tuk berry tue, takdenyer bangun terpisat2 ker, laju jer bangun...tu yg kadang wat kami terkejut tue..

bukhairiah said...

lor..mcm2 lyna nie...hehehe blh plak uk uk bwh meja mkn

::Mamalyna:: said...

Mrs. bubu, meja makan adalah port yang sokmo die p tuk lepaskan hajat...hehehehe

kedaigambarkami said...

alahai comeynye..siap bgn lagi g port dia hihi

::Mamalyna:: said...

kedaigambar, hahaha...camtu ler pesennyer...kalau die masuk bawah meja tue,memang tauler ape die nak wat...heheheh