Wednesday, January 6, 2010

Board ini Lyna Punya....

BOARD INI LYNA PUNYA TP MAMA BUAT MACAM HARTA DIA...
tukang tulis, mamalyna...

Kisahnya, aku memang teringin nak beli board cam gini coz nak ajar lyna memegang pensel ngan belajar menulis.....dah lama dah simpan perasaan teringin tue.....Ari tue dah penah masuk ToyCity kat alamanda tue.....dah nampak board gini, regenye rm35.90.....manyak mahal woo...ingatkan nak rembat dah tp gerak ati aku kata, hold dulu....ada perkara penting kena didahulukan...so aku tak jadiler beli....

Pehtu ari sabtu lepas, p jalan2 kat JJ Taman Equine....round punyer round kat dalam tue, ternampak kedai GIFT SHOP aka kedai yg semua barang dalam tue rege RM5....aku bab2 murah nie, laju jerlah masuk kedai kan.....hehehehe....sesekali terpandang board ini....tanpa banyak fikir, terus aku rembat.....Tak dapat yg mahal, yang murah pun jadiler....

Lyna cam biasaler, dapat mende baru, excited bukan main....usung board tue ke hulu ke hilir, conteng2 yang tak nampak rupa or gaya ape...pegang pensel pun cam pegang pisau nak bunuh orang tue...heheheh...takpe, budak baru belajar kan....sampaikan kami nak tulis main2 kat board tue kena curi2....kalau tak, cepat jer ambik balik....KODUKUT betul!!!! nasib baik aku n ayah lyna dpt tulis wish besday aku kat board tue....time nak tulis tue, kami siap tepis dulu tangan lyna tue, hehehehhe

Tp dah lama beli, lyna pun dah boring agaknya....last2 board tue jadi camnie

*
*
*
*


tempat alas pungkok die....sabo ajelah....nasib baik rege rm5....so even aku geram tp aku bleh maintain pandang tak puas ati sipi2 ajelah.....kalau rm35.90, mau aku jerit or panas ati kejap...

9 comments:

MRS. K said...

eh, baru malam tadi kita belikan board ni utk hadif kt jj equin.. tapi beli dalam jj la..

bukhairiah said...

perghhhhhhhh lyna menang contest lagik la...jeles nie..

Ibu Ayra said...

ayra nye papan tulis tu dah patah and asyik lekang tapi masih mampu bertahan sampai skarang...berbaloi beli... (lagipun kalau pakai board nih, takdak la depa nak conteng dinding...kalau bagi pen and kertas, alamatnya nanti ada mural kat dinding umah....kan mamalyna kan?)

aLoNg@Na said...

nsib la mama bli yg rm5..dok bwh montot pn xla ralat sgt ek mama ek..klu yg rm30++ tu,bli mhl2 dok bwh montot,alamat melopong jela mama okeh..

ibu 2AZ said...

hehe..betul tuh..dulu ader beli fisher price punyer tuk aiman..sib baik leh bertahan sampai skang..dah bnyk kali kene baling jer..huhu

::Mamalyna:: said...

mrs. k, iye ker...berapa rm? ari tue jalan2 tak jenguk pun dalam jj...heheeh

mrs. bubu, iye ker...serius baby tu yek..jap lagi nak jenguk...syukran2

ros, ijan rasa sikit lagi lekangler board tue, ate dah 10 kg duk atas tu..heheheh...tuler sebenarnya, takut sangat die conteng kat dinding umah gomen nie...

along, tu ler...nasib baik rm5...tu aksi duduk,along belum tengok lagi aksi pijak berdiri atas tue...heheheh

ibu 2AZ, ari tue masa tengok kat toycity rasanya brand fisher price..tak pasan plak...tahan lasak tue kalau aiman duk baling...heheheh

reen said...

masa aura dulu semua mainan reen nak belikan..alih2 satu bilik penuh ngan mainan dia..so time marissa nier...tak yah beli mainan dah ader dah...sian marissa

.:fyzz:. said...

hahahahahaha lyna nih selalu wat kak pjot gelak tau..eh silap aunty ..hehe..hahahah nak gelak je..hahah..ada ka pi dok atas board cenggitu rupa..tak dh belas ehsan kt board tuh lansung.hahahaha..

::Mamalyna:: said...

reen, konpom banyak nie sampai penuh bilik...kiranya marissa main mainan yang tinggal saki baki ajelah yek...

pijot, hang jgn perasan 'kak' ok...
ok tak ayat uthara aku, alas pungkok tue...heheheh