Tuesday, January 12, 2010

Barney...Barney...Barney

Skang nie lyna bila celik jer mata....yang die tau BARNEY...BARNEY...BARNEY.... suruh aku pasang CD BARNEY.... kisahnya ari tue jalan2 kat alamanda, masa tue kat ruang MPH ada buat promo buku2 die ler....aku pun lalu pehtu cakap kat asben yg aku nak try beli CD Barney kat lyna....rege satu CD rm10....aku pun rembatler satu....

Memula pasang kat umah, lyna cam boo layan jer...tp lama2 pehtu die suka....pehtu suka sangat...pehtu skang amat2 suka.... Just imagine, kami penah bangun kul 2:30 pagi dan 4:30 pagi pasang Barney....time tu lyna dah tido dah pehtu die terjaga....merengek jer....tp bila kami pasang Barney...terus diam....

Lyna skang, bila die bangun tido pagi....terkedek2 jalan ke depan tv, jengket kaki sikit, ambik remote cd pehtu hulur kat aku sambil tue mata pandang tv....maksud die, suruh aku pasang cd Barney ler tue....bila dah pasang, leh joget2, tepuk2 tangan pehtu macam2 aksiler die yang menyatakan die hepi tengok Barney tue... Izan, lyna dah ikut perangai kakak dah....

Iniler CD BARNEY yang menjadi feveret lyna buat masa nie...
Seee...siap duduk terpaku lagi....hadapler barney hari2....time aku snap gambo nie, die bukan sedar pun....
Lyna yang 'gila barney'

Lagu2 dalam CD Barney nie, aku ngan asben dah bleh nak hafal dah...aksi menari bebudak tue pun dah leh ingat dalam otak dah....silap haribulan, kami bleh hafal n nyanyi terus kat lyna...tak payah susah2 pasang CD lagi....hehehehe

2 comments:

~aSHa~ said...

nanti aunty nyanyikan lagu mcm barney nyanyi ye...eh bukan nyanyi..main piano..i love u, u love me, we re hepi family, with de great big hug, and the kiss from me to u, once u say u love me too

::Mamalyna:: said...

hahaha...cewahh...bagus2..pehni ko main biola plak yer...