Monday, January 18, 2010

Anak Jati Pahang....Pagi2 Pun Bleh Makan Tempoyak

Salam morning u all....dah bekpes ker? Aku dah....bawak bekal dari rumah jer...Jimat duit aku kan... Kisahnya thari semalam, mak aku masak gulai tempoyak atau org pahang lebih sinonim panggil gulai masam....sebut masam pun ada nada lain yer, aku tak reti nak mengexplain kat sini.... tempoyak memang ada dalam peti ais aku tue, tp aku tak penah masak sendiri, sebab ape, sebab aku sorang jer makan...asben aku tak makan tempoyak...durian makan plak....yang die tau...kari...kari...kari

Since mak aku ada kat sini, so aku suruhler die masak kan....baruler syok sikit coz ada rodong nak makan sekali..... Kiranya semalam aku masak 2 jenis laukler....Tuk aku ngan mak, gulai tempoyak ayam n asben aku, ayam masak merah....fair n square...lauknya tetap ayam kan...

Pehtu pagi tadi ada lagi gulai masam tue, tak abis kami makan semalam....isi ayam dalam gulai tue pun tinggal seketul jer....aku pun, pagi nie cecepat masak nasik n panaskan gulai tue, ambik isi ayam sikit then aku goreng telur mata jer....Letak semua dalam tipuware, curah kicap sikit.... Memang sedapler....
Niler bekalan bekpes aku pagi nie...lantakler kang time aku makan, semerbak bau gulai tempoyak aku nie kat ofis...janji perut aku kenyang....aku tak kisah pun, makan gulai tempoyak pagi2 nie....aku kan anak jati pahang....IDUP KOLEPEH!!!! hehehehehe

rodong = kawan

7 comments:

~aSHa~ said...

idup org pahe...ops pahang...idup tempoyaki

deusXmachina® said...

cube ltak tempe
sedap gak tu
erk888

erk888.blogspot.com

::Mamalyna:: said...

gidah, hahaha...idup2..

deus, letak tempe kat mana? dalam gulai ker...tak penah wat lagi..

..nOj.. said...

ye ye idup kolipih... hehehe x sabo nk blk kolipih next week, nk mkn gulai masang tetiap hari

~aSHa~ said...

rindu kat ikan patin masak tempoyak...perghh marvelous...

Zimah's Depart said...

waaa..koi dah lama x mkn gulai masang ni..sedak amart..huhue..

::Mamalyna:: said...

nojah, iyer...gulai masang...syok betul...

gidah, kat sini, susahler nak dapat gulai masang yang bebetul sedap

ziemah, gulai masang ikan patin, perghh meletup!!!