Monday, December 28, 2009

CANTIK.....

Petang sabtu aku sibukler melipat baju2 yang bertimbun kan....aku nak berdaulat, lipat baju kena duk atas katil kat bilik aku.....kain baju, aku longgok kat tengah2 katil supaya si kecik tak bleh kaco aku tp tuler si kecik sibuk jugak nak melipat sama.....terjongket2 kaki die akhirnya dapat jugak tudung aku 2 helai....sudahnya dah jadi huru hara dah keadaan dalam bilik aku tue.....daripada keje nak cepat siap, bleh jadi lambat siapnyer.....
Last2 aku fed up jap, aku pakaikan lyna tudung camnie....dah macam makcik2 jer kan....hehehehe....bila aku pakaikan, aku cakapler....EEE...EEE....CANTIKLER...LYNA CANTIK....CANTIK.....lyna tak buang langsung tudung tue.....pehtu berjalanler dalam umah tue, jap dalam bilik, pehtu p hall, pehtu datang balik bilik.....elok jer terletak lagi tudung tue atas pala die....
Lyna kan punye perangai, bila ko letak ape2 kat die then cakapler...CANTIK....memang takkan die buang barang tue....siap die leh tersengih2 lagi tau....yang aku plak, punyeler nak cepat settlekan lipat kain tanpa diganggu....aku kenaler asik2 cakap CANTIK....LYNA CANTIK.....naik lenguh jugakler mulut aku....hehehehe....takpe2....biar mulut lenguh asal lipat baju settle!!! betul tak?

6 comments:

..nOj.. said...

heheh makcik ade jual ape makcik... kelako ngan rambut itam dia tu

bukhairiah said...

hehhe...comelnya...
mmg klo ada anak kecik nie, sumer keje sik kene bkacau je...

::Mamalyna:: said...

nojah, makcik jual muka jer...heheheh

mrs. bubu, tu ler, rasa skang nie kalau buat keje tue, memang bersilatler..

~aSHa~ said...

eh mana yg aku taip tadi...ilang dah ke..uhuhu..mesti berukben ku mmg beruk dah...

baguih la anak hang..kena puji, dia bleh laki kekalkan kat kepala...kalo anak aku...mula2 mmg dia tgu kita ckp cantik..lepas ckp cantik..cabut nye..skrg ni mmg payah dahnak ikat dan letak sepit..kalo topi pun sama...tudung lagi la...

sweet anak dara ni.mcm2 aksi mak hang pamerkan ttg hang kat sini..

.:fyzz:. said...

wey gaya lyna nih cam kanak2 berusia 5 thn dh..amboi kan main lagi terserlah keayuanmu itew lyna..
kah kah kah kelako la ko ejan..kalau kain baju ko berbakul2 msti ko kena rakam kan.."cantik la lyna " kan yer la musti lenguh nk ckp ulang2 ..hhehe

::Mamalyna:: said...

gidah, time tue kan memang naik letih mulut aku cakap cantik...cantik tau....tp demi nak cepat lipat kain, gagah jugak aku sebutkan...

pijot, akan aku make sure baju aku bukan berbakul...kalau tak memang aku kena beli tape rekoderler....hehehehe