Wednesday, November 4, 2009

Takkan Nak Dengar Sore Jer...Nakler Tengok Gambo Jugak...

Kisah sebenar adalah TV comel umah aku rosak....sore jer bleh dengar....gambo tarak....uwaaa....Camne aku nak tengok SEHATI BERDANSA nie....nak tengok Cinta Balqis.... Semalam ok lagi tp pagi nie tak ok dah....TV aku terkena sumpahan ker? Pasal ape aku cakap camtue....Sejujurnya kami pakai tv kecik jer...yg 14' tu jer...bukan cam orang tue kan....dapat tv free dari Anmum....Dutch Lady tak nak kasik tv kat aku ker? Aku pengguna tegar dutch lady nie...

citer pasal tv balik, sebab pertama bila kengkawan atau sedara mara dekat datang umah kan bila tengok tv kami jer, mesti meka kata....wei, tukar2 ler tv...kecik sangat...beliler yg beso sikit...dan skang mungkin dah 40 org cakap, tu yg terus rosak tue.....wua....kecik2 pun, kami bleh tengok gambo ngan clear yer.....cuma bila ujan jer....tak dapat tengok, dah kata pakai astro kan...

Sebab kedua punca tv rosak adalah, lyna yang suka tekan tutup punat on kat tv tue....suka sangat tekan kat situ....jap die on, jap die off....tp kalau die off time ayah die tengok channel sukan tue, aku memang alu2kan...skang, ape jadi?!!! tengok jer skrin itam....

sebab ketiga, bila ayah lyna kata....tak lama lagi rosak tv nie....die cakap tue bila tengok lyna duk main on off tv...abang, kan dah masin mulut abang tue...

buat tv, KENAPA KO ROSAK TIME SESAK CAMNIE.....wuaaaaaaaaaaaaaa

6 comments:

MRS. K said...

tiba masa utk tranformasi ni
beli tv baru!!

::Mamalyna:: said...

mrs. k, hehehe...tu ler pasal...melayang rm gue nanti...

.:Iz-AnN (",):. said...

meh la amik tb kat umah aku...leh gak nengok sebelum adanya tb baru tu weii...

bukhairiah said...

nmpk gayanya ujung bulan nie ada tv LCD baru la neh...bli y 42' tu tawwwwww...peh tu bli y pasang lekat kt dinding...kasik tinggi ckit..nnt lyna xdpt tekan2 lagik... huhuu best best...

reen said...

hehe..dapat merasa tv plasma lepeh nier...best tue...heheh..bila tv umah aku nak rosak nie..heheh

::Mamalyna:: said...

izan, nak pinjam tv ko bleh tp aku takut rosak jer...

mrs. bubu, tv LCD? hajat di ati memang nak yang tue...tp tengok bajet jugak..

reen, tengok jer tv lama tue reen..tv plasma belum tentu dapat laie nie..