Friday, November 13, 2009

Kisah Kancil Kesayanganku

Tadi cam biasa, pas jer antar lyna...dalam kul 7.55 am aku gerak balik ke ofis.... dah pasan yang pintu belah drive cam tak bape boleh nak tutup....so aku angkat n tekan balik punat kunci tue...lama2 ok.... so aku drive ngan selamat ke ofis aku.... nasib baik ada lagi parking kosong....kalau tak, aku ngamuk lagi nanti....hehehe....

So matikan enjin, aku nak kuarler kan...tup2 pintu belah aku tak bleh bukak....aku nak tekan naikkan lock pintu tue pun tak bleh....nasib baik pintu lain bleh bukak....ayorrkkk camne aku nak kuar nie....kat seat sebelah aku, memang ada carseat lyna tau....cara lain nak kuar jugak dari kete tue ialah aku kena bukak car seat lyna.....berpeluh2 aku tau....dahler nak rushing time tue....alhamdulillah, selamat jugak aku kuar....nasib baik takde org nampak....ilang keayuan aku nanti....

Skang dah kul 12:15, lunch time...aku nak p taska lyna sat lagi....camnoler aku nie...dahler parking kat taska lyna tue tepi jalan jer....kang nampak plak dek org tengok seorang perempuan melayu, isteri sejati, ibu mithali berbaju peach terkial2 kuar kete melalui seat sebelah.....uwaaaa....tadi kat basement parking aku, lantakler kan....aku nak kangkang besor mana nak kuar...ni kat public....so kalau sape2 ternampak aku kang, buat2 tak nampak jelah yer....nampaknyer aku kena kuar lewat sikit p taska lyna....dan time tue aku harap, kaum adam pun dah kurang....

3 comments:

..nOj.. said...

hakhakhak... ko ni memacam la weh... sewel betul aku dpt bayangkan cemane ko terhegeh2 nk keluar dr seat seblah tu

::Mamalyna:: said...

ntahler...aku macam2 hal ari nie tau...tadi ok plak...kesian kat aku kan!kan!kan!

.:mama dhia:. said...

ya allah...hehe..siannyer akak...