Tuesday, November 10, 2009

Kisah Balik Kg dan Lebam Mata

Plan asal nak balik kg ari jumaat malam tp ditunda keesokan paginyer coz adik ipar aku nak balik kedah naik flight ari sabtu pagi2 dan asben aku nak antar ke LCCT. So ari sabtu tue, aku bangunler kul 4.30 pagi dan kami kuar umah kul 5:30 pagi...sampai LCCT kul 6:15 pagi...kami sempat bekpes dulu kat McD dan lyna pun dah bangun dah time nie...awal giler mek tu bangun...dah siap2 makan n adik ipar dah check in dah...maka kami teruskan perjalanan balik ke pahang....lebih kurang kul 7 pagi kami gerak....perjalanan ok cuma kami mengantuk...dan dalam perjalanan balik ke kg aku, kami tengokler banyakler penyokong red warrior yang menuju ke kl...macam2 pesen meka letak kat kete.... singgah di petronas bentong jap coz lyna kencing banyak giler sampai bocor, kat situ jugak aku mandikan lyna...nasibler lyna coz mandi secara darurat...dah sampai benta, asben aku tak tahan mengantuk sangat2 dan paksa rela aku drive ke kg...alhamdulillah sampai kg aku kul 11 cenggitu....lyna ape lagi, hepi lalalala ler coz dapat jumpa wan....acara lain selepas itu adalah relek2 dan tido...thari di kg aku sangat panas...panas membahang...petang tue, p jalan umah mak sedara aku....yg nie memang rutin aku setiap kali balik kg... malam tue sesaja p jalan ke padang tengku, tup2 ada pasar malam dan aku ngan suka atinyer dapat rembat sandal nie tuk lyna....dah puas mencari tuk lyna tp asikler takde saiz....hajat dihati nak kaler pink tp takde saiz jugak....so rembatler biru....masih nampak gegirl coz ada corak minnie...
Kisah ari ahad, lepas bekpes semua....asben aku ajak p padang tengku sekali lagi coz nak cari paper....maklumler nak tau citer lebih lanjut perlawanan bola sepak Piala Malaysia tue kan....Tahniah wat hobeng jang hobeng coz menang yer... dah beli paper semua, asben aku ajak p kolepeh plak coz potong rambut...dah sampai kolepeh, bukan asben aku jer potong rambut, aku pun potong, lyna pun potong jugak rambut depan....POTONG! POTONG! POTONG! hhehehehe... settle semua, balik umah semula, duk rilek2 lagi...plan nak gerak kul 2 dari kg aku... Ada kejadian yang berlaku before kami gerak dari umah mak aku....aku ngan asben dah nak makan....lyna duk ngan mak aku....biasaler lyna kan lasak....entah camne jalannyer dan kaki die tersadung kat bantal peluk, lyna jatuh dan tepi mata lyna kena birai katil....meraung tak hengat lyna...dan tempat jatuh tue terus naik bonjol dan lebam....aku tuam tempat tue ngan ais dan aku tepon izan tanya die coz kakak penah jatuh dan lebam jugak....cuak dah aku, risau kut2 kena kat anak mata kan...
lyna ngan mata lebamnyer with rambut baru...tu dah surut sikit coz aku tuam ngan ais
Plan nak gerak kul 2, terus lewat jadi kul 3 petang... alhamdulillah sampai kl ngan selamat dan kami terus ke LCCT tuk pick up adik ipar aku tue....lyna kan bila nampak jer mak ngah aka adik ipar aku tue, terus meloncat nak p kat mak ngah die....punyer ler suka nampak mak ngah...manja betul!!!! singgah kat manjaku bangi jap coz aku tertinggal pencuci botol ngan berus botol kat kg...pehtu singgah food court ramal juction tuk beli dinner pehtu terus balik umah...very2 the fenat!!!
dan ini plak gambar lyna pagi tadi....bengkak dah surut tp lebam still ada....nampak clear biru tue...kesian betul....harap2 lebam mata lyna cepatler surut...

6 comments:

.:fyzz:. said...

ejan.pia pun ada satu kasut cam lyna nih tau..masih ada lg..tpi jarang2 pakai dh kaler pink..heheh sejibik..
wey kesian kt lyna wat camner malang tak berbau.aunty pjot nak nasihat lyna ..pasni hati2 di jln rya ok..hehe.tkpe comey lgi tuh wlpun lebam..ckit je..:)

::Mamalyna:: said...

pijot, ye ker same...aku pas cari sandal camne, jadiler pakai crocs tipu kan...lebam ko kat mane tue tak ok lagi...kesian...dahler rambut ptg cam budak cina pehtu mata sepet lagi...

Afne said...

cantik kasut crocs lyna. sebiji mcm hana punya hehe. tu pun rembat murah2. tak mampu le beli yg ori punya..

::Mamalyna:: said...

afne, sama ngan kakak hana yer...pakai murah2 pun, bleh berjalan jugak kan...hehehe

..nOj.. said...

oh kt mane beli selipar tu... nk beli gak sandal tuk cikuyin ni... asek la pakai kasut kan... heheh

weh ade 1 lg petua kalau anak jatuh lebam2 or benjol... org ckp ambk kain dia xkira la lampin ke sapu tgn ke... tuam pakai kain tersebut

..nOj.. said...

eh lupa lak nk ckp... rambut lyna lawoooo ce ambk gambo penuh nk tgk