Monday, November 16, 2009

Kesulitan Telah Terlerai..

Disebabkan entry aku sebelum nie pasal kancil kesayangan aku tue....dan aku buat entry khas ini tuk nojah dan pijot....korang kan memang buat aku jadi bahan tuk korang gelak coz kisah aku yang kena kuar ikut pintu penumpang kan....siap bleh imagine lagi aku camne kan....drive kete sopan giler berhemah sekali nak kuar dari kete guna pintu penumpang....aku tau korang sengih lagi busuk dari kerang busuk....gelak berdekah2 cam orang utan makan cili....tp skang tidak lagi kerana aku dah jumpa jalan penyelesaiannya....

Tadi di tempat parking....hal sama berlaku...aku? alamakkk takkan aku nak tanggal carseat lyna n masuk kete ikut pintu penumpang kan....so aku pun pusing round kete aku....sekali tap!!! mentol menyala atas pala aku (korang bayangkan jer...)...aku tak bleh tutup pintu jika pemegang pintu aku tak rapat then kalau aku tutup jugak pintu kete....makanya aku akan kuar kete ikut pintu penumpang....so yg buat jammed pintu aku adalah pemegang pintu itu yer....

so aku kena berhati2 dan MAKE SURE sebelum masuk kete, pemegang pintu rapat dan tidak terkangkang seperti gambo di atas....jika aku termiss tuk buat demikian, aku terpaksa turunkan cermin dan rapatkan pemegang itu....better masuk turun cermin dari masuk kete pehtu kuar dari pintu penumpang kan...
so korang tak yah nak gelakkan aku lagi yer.... Wahai Kancil Kesayanganku...walaupun ko telah memalukan aku tuk seketika... tp aku tetap sayang ko coz ko telah banyak berjasa ngan aku...


HIDUP KANCIL...PUTRAJAYA 8113...UR THE BEST!!!

5 comments:

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

macam2 hal la..mujur ada jalan penyelesaian.. kalau tak... tak tau la nak cakap cemana..

apapun lebih baik gi baiki la pintu tu, takut dia buat hal lain la pulak nanti. lagi susah kang

::Mamalyna:: said...

kak mimi, tu ler...time2 sesak camnie, die buat hal jugak...memang nak repair dah pintu tue nanti...takut jugak kang die buat jammed..mati ai...heheheh

..nOj.. said...

siot betol ko neh... wei kt cni ade wira putrajaya 3181 tau...
eh jap... baju ko ni lawo... pandai ar ko pilih2 kain... seme lawo2 kt mata aku (kain jela lawo ye, org nye xlawo :p)

::Mamalyna:: said...

nojah, dulu aku berangan nak beli plat pjaya 3181, tp masa aku kat jpj aku tengok no tue dah ada org ambik, tu yg aku ambik 8113 tue...nojah, kain tue aku beli kat paso malam lepih ler..banyak jugak baju pasang aku beli kat lepih tau... ko segan nak kata aku lawa kan..hehehehe

.:fyzz:. said...

kah kah kah..cam mek gaiver lak aku rasa ko nih ejan..hahahahahahah ..kah kah kah nak gelak jugak..heheheheh..huhuhuh..cam oran utan je rasanya gelak ketawa aku nih..heheh..owh ya ok la dpt jln penyelesaian..at the end of the day kan..tp ko kena repair gak..xpun bg hints suh hg tukaq keta baru kot..:)
ejan..tuh nojah jeles la tuh..ko lg jelita pd dia ..sbb dia asyik puji baju ko je..hihihihiks..