Wednesday, November 11, 2009

Baju Baru With Bling-Bling

Semalam petang asben aku tak p main, so pas keje tekak nie nak sangat makan sate....ari ahad malam ari tue dah p dah tp kena tunggu dalam 1/2 jam...tak mauler kan coz badan penat, dahler baru balik dari pahang....so cancel....semalam p ler ngan harapan stall sate tue dah bukak....YES! die bukak...nama stall tue WILLY SATE kat Foodcourt Sungai Ramal...memang sedap tau...lagi best dari sate samuri tue...takpe...nanti aku citerkan pasal sate tue plak yer....sementara tunggu sate tue, kami minum petang kat kedai mamak area situ jugak....settle semua, terus balik umah....disebabkan umah kami tv rosak...maka xtvt kami cuma lepak2 jer...asben ngan lynaler yang melepak kan...aku cam biasa, cergas buat keje umah ler....lyna, asben aku handle...dah settle semua, asben aku kata, tak nak makan malam...so kami makan ajelah sate tue kan....lupa plak, aku ada tempah 2 helai baju kat kg...dan aku tak kira, ari esok aka ari nie aku nak pakai baju baru tue....alaaa baju kain murah jer....

Pesen aku, kalau aku rasa baju tue kosong...takde attraction kan, aku suka sangat letak bling2 kat lengan baju aku tue...kalau tak letak kat lengan, aku letakler kat mane2 yang aku suka...asalkan baju aku tue tak nampak suram....aku memang ambik cara yang amat2 simple tuk letak bling2 kat baju aku....nak harapkan aku jahit manit satu2...aku tak berseni yer...setakat jahit manit tabur jer cam tue okler coz aku penah jahit 2 helai baju aku...tu pun aku jahit kat bunga jer dan ikut dan aku jer nak letak cara camne...tp kalau nak masuk serong2, kona baring ker, corak pusing2....mintak maaf...aku tak terer..... dan cara aku yang senang dan ringkas dan aku memang suka ialah aku masuk kedai jual2 barang2 kawen nie...dan aku p kat tempat renda....kat situ, macam2 corak manik yang siap dijahit di atas kain lace....pilih jer yg bleh matching kat baju korang yer...so biasanya aku akan pilih corak2 yang cantik dan menarik kat mata aku....tuk lengan baju, biasa aku akan beli 3/4 meter...so nie memang ngam2 soi ler ngan lengan baju aku....pehtu beli benang yang bersesuaian....so anda bleh jahit camnie sajork....senang sangat, just sembat yang simple jer...
gigih aku jahit lengan baju nie semalam gara2 nak pakai baju ni hari nie....bila dah siap, amatler suka yer....sape2 tau, boleh tahan jugak koleksi baju aku yang aku buat bling2 camnie...ada masa nanti aku letak koleksi aku yer....ni adalah tips bagi anda2 yang nak baju anda cantik, menarik ngan cara yang mudah...tak yah susah2 nak jahit manik kecik satu2 yang rumit itu...
ni gambo tuan punyer baju baru bling2 yer...

14 comments:

..nOj.. said...

baju yg ko kate kain murah2 ni lawo weh... putih + oren... ai likeeeeeeeeee

::Mamalyna:: said...

nojah, kain ni memang murah giler wei..

~aSHa~ said...

NICE LA...good idea....leh tiru..nak dekat raye haji dah ni

bukhairiah said...

wah...kretip kretip...

::Mamalyna:: said...

gidah, bleh buat raya aji nie...biar mengerlip!!

mrs. bubu, suka kreatif bab2 murah dan senang nie..

.:fyzz:. said...

amboi tak sangka kawan aku bukan takat kak mimi, hashajidah.tpi ko pun sungguh kreatif noh..untung lyna dpt mama yg pandai jahit manik2 nih..baguih la wey..leh wat side income nih..nih leh tlg jahit kt aku gak..aku dulu masa sekolah aku rajin menjahit labuci n manik..tiba2 la nih dh jdi malas ya amat..ingt lagi time tuh aku jahit kat cekak rambut yg span..kt baju..

::Mamalyna:: said...

pijot, aku suka wat yg simple2 jer...kalau jahit manik satu2 tue, aku mintak maafler...tak terer...wei, ko masuk kedai wns tue, kat situ corak lace die lawo tau...aku beli tuk baju oren aku nie kat situler

aLoNg@Na said...

bleh tempah kt ko wei..cantik!..bling..bling gitu....

::Mamalyna:: said...

along, ko nak tempah ngan aku ker? ooo aku tak sanggup...better tempah kat kedai..kang hancur baju ko aku kerjakan...hehehe

*Miss Geli^ said...

aku suka tudung ko tu..beli mana?brape rm??siyes aku suka..sebab cotton kan?

::Mamalyna:: said...

nogha, aku pun memang suka tudung nie coz die kain cotton...tak licin coz bila makan, die tak turun...aku beli kat tenet...kat jalan tar ada n kat kedai sebelah manjaku bangi pun ada...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

cantik ijan, akak tak pernah plak buat cenggini.. selalu jahit manik jer.. sesekali boleh la kak mimi cuba

.:fyzz:. said...

kedai wns..kat aloq setaq ka ...

::Mamalyna:: said...

kak mimi, jahit manik tue rumit...kalau akak rajin, p kedai bunga ribbon kat jalan tar tue...banyak sangat corak yang cantik dan lawa kak...member ijan penah beli bunga kat situ n tepek kat beg dinner...terus nampak exclusive kak...

pijot, a'ah kedai WNS kat depan kamdar tue...tu kedai wajib aku terjah if aku balik alor setaq wei..