Friday, October 30, 2009

Petang Ini Yang Supernatural

Based pada tajuk entry...ape yg SUPERNATURAL nyer yek? Cepat teka?....takpe....tak yah susah anda semua...bukannya pasal citer TV3 pun tp mekap aku petang nie..... Disebabkan aku mengantuk sangat2 petang nie...nak p keje pun malas jer...lagi best kalau duk umah main2 ngan cik mek aku tue...maka aku pun bersiap ala kadar jer petang nie...
  • Calit foundation SAFI, sapu rata
  • Tepek2 bedak cosway
  • Sapu nipis blusher kaler peach by elianto
  • Sapu sikit eyeshadow kaler putih by elianto kat mata sikit
  • Calit sikit eyeliner by maybeline
  • Last sekali pakai lipstik avon kaler light pink

dan hasilnya.......

*

*

*

*

*

*

*


camni jer....okler kan....daripada datang ofis muka pucat...

Jgn pandang beria-ria kat muka aku tue.....iyer aku mengaku, banyak lagi lobang-lobang jerawat gatal aku time bujang dulu tak ilang2 lagi....korang pandang sekali imbas jer tau....bye!

6 comments:

Mama Qaseh said...

Erm..lite2 touch up tkpe Yang yg penting maintain jelitezz gitu kan..i loike

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

rajinnyer touch-up .. if petang2 kita mls dah nak make-up2 bagai ;-)

.:fyzz:. said...

ejan..aku mmg wajib mekap pegi ofis wey..kalau aku tak mekap bagai rasa serba tak kena..even kat rumah pun aku msti bermakep ebel dol borak ngan kak leha jiran sebelah umah aku tuh.bukan apa tahap kekonfidenan akan kurang kalau tak bermakep..hehhe..ok la hasil makep ko tuh..nmpak sweet charity..:)

::Mamalyna:: said...

mama qaseh, tu ler...mekap lite2 jer...dahler malas + ngantuk plak...heheh

diana, rajin?...tu kira malasler tue...nak angkat tangan sapu bedak bagai tue pun berat jer..

pijot, aku dari dulu lagi tau, hang memang mekap punya org...wei, dalam minggu nie aku pos kad kawen adik ipar aku tue tau

~aSHa~ said...

lu selalu bikin wa terkejut dgn gambo2 yg terus trang tang tang....heheheheh..aniwei nice...ejan pandai mekap..aku je tk pandai....uhuhuhuhu...

.:fyzz:. said...

ejan..sejak dari kecik lg dh di train bermakep oleh mak aku...hg bayangkan blusher pertama aku masa umo 8 thn..pi sekolah dok main kawin2 makep2 gitu heheheheh..yer la aku tunggu kad kawin hg tu...eh silap kad kawin adik ipaq hg tuh..:)