Thursday, October 29, 2009

Dari Singapore, Singgah ke Danga Bay plak...

Pas jer kuar dari kastam kan, kami pun berpecah ngan kete bapak sedara kami tue....kiranya bawak haluan masing2ler... tetiba nampak signboard DANGA BAY...tp laki aku sebut DANGGA BAY....cam siuttt jer bunyi cenggitu...p tambah gaya k*l**g plak... park je kete jalan sikit terus nampak tram....tram tue yg ketapi kecik bleh kita jalan2 tue.... ape lagi, semua terus pakai naik ler...
ni lyna with mak ngah lyna, mak tok ngan tok wan...amboi lyna suka sangat sampai ternganga2...tukang ambik gambo nie laki aku....aku mane?

:
:
:
:
:
aku kena beli tiket yer.... sorang dewasa rm5...budak2 bawah 5 tahun, free jer... so lyna ada lagi 4 tahun bleh naik tram nie free....
dah siap beli tiket dah so bleh naik....ni tunggu masa tuk take off....kiranya naik dari check point mula nie pehtu die akan drop kita kat satu tempat tue....aler aku tak tauler nama ape...cam kedai2 dan kat situ jugak ada kedai mawi ekin tue....
so sepanjang tue kita bleh lihat permainan macam2 khas tuk budak2....
mainan cam kat dalam fun fair tue...
dan jugak jam besar
so kami turun di situ...jalan2 sikit....dah penat or sememangnya kami memang penat pun...tunggu tram tuk balik plak ke tempat tadi...
asik bergambo bertiga aje kan...kasikler can gambo berdua plak...
ni lyna yg happy lalalala...time balik lyna duk facing kami...kiranya kami yang duk terbalik kat gerabak depan...lyna kat gerabak belakang
sememangnyer die memang happyler...syok tengok!
Ok, dah abis jalan dah...gerakler pulang ke putrajaya yer....

4 comments:

MRS. K said...

syiok nye die jalan2 makan angin...

~aSHa~ said...

adakah aku akan jejak ke singapore...ehehehehehe...izan tlg jawab...uikss..

.:fyzz:. said...

ejan..akhirnya entry ko jalan2 jmpa Phua cu kang telah di launch kan yer hehe..lama tui ko simpan dh 2 minggu..pepun mmg best la leh jln2 singapore..lyna pun nmpak very sporting..kira korang pegi bukan setakat 3 beranak la tpi ngan sedara2 dn mak ko jugak yer..mmg berbaloi la leh menyinggah kt johor plak..mmg good planning...:)aku nih takpenah lg taw pi singapore..:(

::Mamalyna:: said...

mrs. k, memang kenyang perut kami makan angin kat situ tau coz kami tak beli ape2 jajan pun...hehehe

gidah, ko p ajelah singapore? apsal kena tanya izan plak...korang kembar ker?

pijot, heheh..lama kan aku peram citer phua chu kang nie...aku bukan jalan2 sangat pun coz tujuan sebenar p kenduri jer...tp ko dah p danok kan...