Tuesday, September 8, 2009

::SAY NO TO NASI::

Disebabkan boring coz hari2 makan nasik kan...... aku pun dah buntu nak masak lauk ape hari2 kan nak partner ngan nasik putih.....maka asben aku request suruh buat kueyteow tomyam....pehtu aku suruh mak aku buat kuah kacang partner ngan nasik impit....ehh ada nasik plak....hehehe....bila dah lain dari yg lain kan.....amboi sedap sungguh kami makan, kiranya sampai menghirup kuah ler....licin pinggan.... so iniler menu kami berbuka semalam...

Menu berbuka 17 Ramadan

~kueyteow tomyam~

~nasik impit + kuah kacang~

~kuih keria (homemade by MIL)~

~air milo panas~

Perghhh segar bugar dan kekenyangan kami semalam....buat plak kuah tomyam tue masam n pedas sikit....memang kena sangatler kan...

ni plak aksi lyna....skang lyna amatler suka memanjat....sofa ngan coffe table nie memang selalu lyna panjat....panjat sendiri plak tu.... bila dah dapat panjat, terus duduk ngan muka puas ati, bersandar jer....ni selepas berusaha memanjat coffe table...


tengok....cam syok jer duk bersandar kat dinding.....ape2 ajelah lyna yer....asal jangan jatuh gedebek udah....

ari nie cadang nak bukak poser ngan mi hailam plak....resepi dah dapat dah....so tengokler petang nie menjadi ke idak.....hehehehe

11 comments:

bukhairiah said...

aduyaiiiii..pewot dh bunyik...fuh bsmangat yer nk mmasak..erm..nk wt gak ar..xpon mee grg jek hr nie

bukhairiah said...

ummi pon dh potong rambur diena..potong dpn jek..sian dh cucuk2 mata

ratna said...

amboi.. anak daramu tu sandar kat dinding mcm tuan besar.. hik hik.

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, balik umah, jom sinsing lengan baju tuk perang kuali kat dapur..hehehe...okler tue, kita potong sikit jer depan, nanti cepat jer panjang kan...

::Mamalyna:: said...

kak ratna, tu ar...lagak cam org besar jer...nanti ijan tunjuk gambo duk atas sofa plak...hehehe

aLoNg@Na said...

nsib la coffee tabli mama lyna ni kayu jati..klu cermin,ranap nak oiii...

sket ari lg, danish ruper ini la..

aLoNg@Na said...

wei..aku pn hjtnya nk 'say no to nasi' gk..

tp bla dh tiba msnya aku jd 'say no to no nasi' la plak....

xbleh idup aku tnpa nsi..hehehe
cmner x debab?...ekkekkek

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

betul tu, kalau hari2 bukak puasa dengan nasi jer mesti boring, kena buat kelainan sikit, baru best

ada nasi impit tu yang best, cam dah nak raya plak

.:fyzz:. said...

ejan..aku kalau say no to nasi mau ketaq kepala lutut..laki aku pun sama...cam tak sah bukak posa tak dak nasi..pepun menu berbuka hg sungguh menarik dh men yum yum kan.sedapnya keowteow tomyam..(fyi aku adlah hantu tomyam..

iedaLUVsham said...

mmg kadang bosan makan nasi, sesekali tuko menu baru best! sedapnyer kueh keria fevret ku tuh ;)

::Mamalyna:: said...

along, tunggu ajelah nanti danish dah pandai panjat...letih nak pantau jer...mana tau, kut2 jatuh...lebam nanti..ni baru first time bukak pose tanpa nasik.

kak mimi, sebab dah boring, tu ler semalam bukan ngan kueyteow tomyam jer...ejan memang feveret nasik impit tau tp cuma semalam kuah kacang tue cam kureng sikit..maybe kacang lama kut...

pijot, tu aku ngan asben baru try bukak pose tanpa nasik...so far kenyang wei... tomyam tue buat pedas ngan masam...perghh...memang menghirup pingganler...hehehe

ieda, MIL memang buat kueh frozen, karipap, samosa, keria...ejan tak reti buat tp masak kuah gula tue dah pass dah...hehehe
p/s : ameh tue my offismate tau...