Monday, September 7, 2009

BLING2

Kisahnya ari jumaat ari tue kami ke HABIB JEWEL, Alamanda coz nak beli bling2 kat lyna....ye lah nak raya kan...nakler lyna mengerlip sikit....lagipun wan die akak mak aku nak support skit...kecil tapak tangan, stadium bukit jalil aku tadahkan....hehehe....mak tok die kat kedah, dah kasik rantai leher sekali ngan loket ni giliran mak aku plak....aku? aku tukang bawak jer...hehehe....disebabkan saiz lyna tuk rantai kaki cam ada jer tak kena...pendekler... corak tak sesuailer....maka salesgirl tue suruh aku ambik rantai kaki org dewasa pehtu pendekkan satu dapat rantai kaki dan satu dapat rantai tangan...so kami bersetuju....dah alang2 kan....so seperti yg terlekat di lyna....tue ler bling2 lyna tuk raya nie....seutas rantai kaki dan seutas rantai tangan.....raya taun depan, takdelah kut....emas mahal skang nie....segram = rm122.....
close up muka budak notti nie....ni gambo time aku balik lunch tadi...

dan sekarang nie dah 17 ramadan...maka kuih muih raya yg ditempah berpusu2 jumpa tukang tempah kan....ni kuih semperit, aku baru dapat tadi.......satu balang nie rm20....ni 14hb trip kuih kedua plak....sediakan ajelah duit....
aku cukup risau dapat kuih raya awal nie...takut tak sempat nak hidang time raya jer....silap2 abis sebelum raya lagi....

9 comments:

Anonymous said...

Sape yang abis kan tue..???Mesti LynaRina yang abiskan...

::Mamalyna:: said...

anonymous, takyahler nak berselindung di sebalik LynaRina yer...baik ngaku cepat wahai somi tercintaku...hehehe

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

kira dah complete set la cik lyna kita ada bling2 yer..

ejan, nak tanya kat habib tu kata dapat potongan RM5 setiap segram betul ker?? ingat nak tukar gak rantai ni..

ibuayu said...

wah bling2lah raye ni

::Mamalyna:: said...

kak mimi, tu betul...harga emas rm122segram pehtu tolak rm5 tinggal rm117....sampai bila promo tue, ejan tak pasti plak...terjah kak mimi habib skang...eheheh

ibuayu, sesekali berbling2..ehhehe

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ok thanks ejan, petang ni memang nak paksa cik abe gi HABIB, cuma tak sure HABIB tolak RM5 untuk beli emas baru atau boleh trade in.. kekadang harga untuk trade in dia kira lain..

::Mamalyna:: said...

kak mimi, harga trade in rm95...ijan ari tu beli bling2 lyna by trade in jer...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ejan, akak tak faham. dia kira harga untuk trade in tu RM95 dah siap tolak susut nilai yagn 18% tu ker.. pastu nak beli baru dia kira RM117 gitu?

..nOj.. said...

boleh ek wat gitu... ambk rantai kaki org tua n potong? xtau la plak...