Tuesday, September 8, 2009

MARI MEMANJAT

ni aksi lyna memanjat sofa....along, ko tunggu ajelah danish wat aksi cenggini nanti....entry sebelum nie memanjat coffe table kan....ha kali nie memanjat sofa plak... dah pandai jengket kaki pehtu tolak tuk letak badan atas sofa pehtu guna siku ngan kepala tuk angkat kaki plak..... cam biasa, bila dah dapat panjat....lyna akan duduk bersandar cenggini....tengok...ngan muka puas ati jer dapat naik sofa tue agaknya...mungkin selama nie die tengok kami duk sofa bersandar baik punyer...lyna pun tiruler....
zoom sikit....terserlah gigi lyna yg 8 batang tue....bila nak bertambah, aku pun tak tau...tunas2 gigi lain tak nampak bayang pun...
haaa yang nie pantang bila kita kata 'hello...hello'...cepat2 jer dia capai barang2 yang dekat ngan die n die letak kat telinga....cam kita cakap hpone tue... ni enset wan die jadi mangsa....
harus ada gambar ngan mama kan
pas keje nie, nak p mydin cari bahan tuk masak mee hailam....tadi balik umah, tengok satu ape bahan tuk masak pun tarak....so kena cepat2 p, tau ajelah mydin tu sempit n kalau ramai org terus jadi SESAK....

5 comments:

MRS. K said...

wah.. budak ni dah melasak ni..

aLoNg@Na said...

uuuiiihh..lasaknya dia...danish dlm carseat pn dh xnk dok diam..mau dipanjatnya smpai ke dashboard...klu mlm2 tu,pat tdo dia kena block kiri knan..klu tdk,aku la tukang kutip dia..sdar2 je pas bwh kaki,ateh kpala..blom bsedia lg aku nk kmbali tdo ateh ktil...dlm cot dia pn,dh pndai pnjat...bla nmpak je muka mama dia ni,dh pndai ulur tgn dh...

~aSHa~ said...

seronok tgk perkembangan anak kan...

::Mamalyna:: said...

mrs. k...memang dah melasak sangat2 dah...hehehe

along, kami pun baru jer tido atas katil...sebelum ni tido kat hall jer...hehehe...skang nie kalau tido tue, dah bleh dikontrol ler...dulu yer..jap2 atas pala, jap2 kat kaki

asha, memang seronok...cam2 peel...hehee

.:fyzz:. said...

aktif mmg aktif....