Thursday, September 3, 2009

NAK ENSET BARU

nota tuk asben tercinta :
abang, ijan nak enset baru bleh....yg ada kamera, yg kamera die bleh zoom n tangkap gambo terus lawa.....lagipun enset ijan tue dah penuh ngan air liur lyna....pehtu lyna pun slalu campak2 enset ijan tue...tak cukup ngan campak, kadang tue lyna main ketuk2 enset ijan tue kat lantai....kadang tue kalau cakap pun, dah tak bape nak clear jer dengar.....kalau lyna main hset abang tue, abang cepat2 ambik....tp kalau lyna main nset ijan....abang biar jer....walau enset ijan tue duk jatuh bawah kusi, tp abang buat relek jer....walau enset ijan tue jatuh bawah seat kete... ijan bukan mintak barang kemas pun yang mahal2 tue.....ijan cuma mintak nak enset baru jer....kesianler kat ijan.....kadang tue enset ijan, selalu hang.....pehtu abang susah nak call ijan....nanti abang bising2 kat ijan.....nanti abang cakap camnie....'awat abang tepon ayang tak dapat2?'.....ha....bukanker itu tanda2 enset ijan ni patut DIGANTI....ijan bukan mintak enset yg bleh beremail2 cam abang tue.....dan ijan pun tak nak enset besar bagak cam abang tue....nak tulis ape2 kena pakai pen.....skang nie pen dah patah, kalau nak tulis ape2 kena pakai kunci ke, sikat ker or ape2 jer asalkan bleh tekan huruf kecik coit tue....ijan nak enset baru yang bleh ganti enset lama nie....kalau tak cukup cash, tenyehler kad abang....bleh tak gitew.... nak jimat lagi, ijan tak kisah jika trade in hset ijan nie....walau dapat rm50 pun....kira okler kan dari takde langsung....wahai abang....tak reti2 lagi ker maksud ijan nie...pehni cubaler bertindak pantas yer......

10 comments:

~FARAH~ said...

hihi...lawak la kak ijan...
mintak jgn tak mintak :P

::Mamalyna:: said...

farah...hehehe...cakap direct, die tak nak paham or buat2 tak paham...skang, akak publishkan...hehehe

Anonymous said...

Lagik laaa tak dapat kalau camni...Huhuhu

Anonymous said...

Lagik laaa tak dapat kalau camni...Huhuhu

jesnita_ns said...

kejam tul dak helmi ni..wei helmi..nk bei handset bini pn berkira ke..apa lah..bkn org lain pung..puk pale kang..

::Mamalyna:: said...

anonymous aka husband tercinter...blehler...janganler kedekut sangat, hehehe...ngan bini pun nak berkira ker:P

jes, dah puas pujuk nie...tak berkesan, skang ijan tulis kat blog, hehehe

norzie said...

mintak ijan jgn tk mintak....nanti kat opis meh kami bakar2 skit...heheheh....(alamak, tandukku keluar di bln ramadhan)

Anonymous said...

Kejam betuiii cammana leh kuar topik nie kat sini...Nak Delete laa topik nie...

.:Iz-AnN (",):. said...

huhuhu...pe lagi bang...kasilah nset baru kat ijan tu...adiah tuk hari raya...lalala

::Mamalyna:: said...

norzie, ehhh camne leh terkeluar tanduk tue...hehehe....member tengah bengang tue...

anonymous, sabar bang sabar yek...

Izan, aku tengah usahaler nie...hehehe