Monday, September 7, 2009

4XJ

Tajuk entry aku 4xJ.....cuba teka....4xJ tue ape?.....ha teka-teka.....tak mau peningkan korang, jawapannyer ialah Jalan-Jalan Jaya Jusco.... kan ada 4 J kat situ....hehehehe

Semalam pas duk melangut kat umah kan.....dah siap ulang wat puding caramel lagi....mak aku tak puas makan (mak ke aku yg tak puas makan nie...hehehe....oooo asben aku rupenyer...) gulai lemak udang, ada lebih n elok lagi...so panaskan aje nanti...pehtu ayam dah perap ngan garam kunyit....dalam kul 4 petang, bitau asben...ajak kuar p jalan2 JJ....asben kata ok, n aku make sure sampai umah before 6.30 petang so takdelah terkejar2 nak prepare bukak pose plak kan....so p ler JJ Taman Equine....tu yang terdekat ngan putrajaya kan....misi aku nak cari gaun raya tuk lyna ngan survey hbeg aku....

Punyeler lama aku tak p JJ Taman Equine tue, rupanya parking dah kena bayar....sebelum nie kan free jer.... sape yang tau, nak naik p JJ tue lepas pusing roundabout tue cam naik bukit sikit kan....dah berlaku kestuckan kat bukit tue coz nak touch ambik tiket....kami terus parking rooftop, maleh rasanya nak pusing lebih2 cari parking kat bawah.... dah kata p sekejap je kan...takdelah bawak stroller, just kendong jer cik mek lyna tue....

Dan iniler hasilnya....skirt pink pulkadot tuk lyna.....

dan handbeg raya tuk aku....


Citer pasal handbeg....aku memang dah lama nak tukar handbeg coz dah tak larat nak bawak hbeg doramon aku tue....pasal ape aku panggil hbeg doramon....hbeg tue jenis besar tau....no compartmen....semua mende leh campak dalam tue....aku beli hbeg tue masa lyna 3 bulan kat night market batu feringgi penang.....tp kadang tue aku bermasalah jugak bila nak mencari kunci kete ker, kunci ofis ker, atau hset sebab aku kena godek2 dalam tue baru jumpa.....lagi satu, ada satu aksesori die dah terjatuh...penah sekali tue terjatuh kat dalam ca4, kena tegur ngan makcik nie....makcik tue dahler sound kuat....adoi malu aku tau.... dan aku dah lama aim hbeg brand BUM nie....kerana aku telah tertawan ngan hbeg yang sepupu aku pakai.....banyak compartment dan memang menarik dan selesa.....dah banyak kali dah aku survey....walaupun harganya membuatkan aku berpinar mata sat....tp dah ada depan mata, mintak izin ngan suami tercinter nak jugak2 beli hbeg nie.....dan iniler jugak hbeg aku yg paling mahal....walaupun rupanya tak selawa mane....tp yang penting aku selesa dan aku puas ati....

Selesai shopping semalam, terus balik umah tp asben aku nak survey restoren saba' kat cyber tue....mungkin tekak die teringin nak makan nasik kabsyah kut...sampai je umah kul 6.40 petang...alamak, terlebih 10 minit....tp takpe...kami selamat berbuka ngan aman dan kekenyangan...

p/s : banyak sangat alasan pasal hbeg lama kan....cakap ajelah nak hbeg baru....hehehehe:P

2 comments:

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

biasalah tu ejan.. orang perempuan, mana boleh lari dari henbek.. macamana pun setahun sekali or dua kali mesti nak tukar punya.. hehehehe

::Mamalyna:: said...

kak mimi, hehehe...thats y ejan mintak tukar kepada hbeg baru...hehehe