Thursday, July 2, 2009

::LYNA TAK OK:(::

Salam siaran, ari nie aku bersiaran dari rumah.....kerana ape? Kerana aku EL coz puteri aku cik lyna kene cirit birit n muntah2.......
Kisah berlaku petang semalam........lyna tido petang, ntah nape die tido petang, aku pun tak tau ler....letih sangat kut....biasa, amatlerrr susah nak tido......bangun jer tido, cam biasa zaaas duduk tetiba muntah susu yg amat banyak....membuak2 kuar....nasib baik ayah die ada.....salin baju lyna....tak lama pehtu lyna cirit plak, sampai kena kat kain lapik tilam......tak lama peh tue aku tengok lyna dah ok, blehler bagi lyna dinner.....semalam aku masak macaroni+ayam+cheese sikit......lyna berselera makan, pehtu die muntah....muntah banyak sangat sampai kuar ikut idung........abis tilam kami....pehtu tak lama aku suap balik makan, muntah balik....so stop ajelah makan....lyna cam biasa jer, melasak jer....
Semalam aku ngan asben kuar p paso malam, nak cari murtabak hafiz....sedap wooo murtabak nie....on the way nak p paso malam tue, lyna muntah......terpaksa kami berhenti tepi jalan utk menyetelkan masalah muntah tadi....baju aku abis kene muntah....takpe2, anak punyer pasal....aku redha bau perfume aku dah takde, yg ada skang cuma bau muntah jer....hehehehe.....
Gila ar kat paso malam tue......aku rasa pengunjung paso malam tue 2/3 adalah indon....penjual pun majoriti indon jugak aku rasa....tengok slang meka tue....lain mcm sangat melayunyer....kalu berjalan tue, asik berselisih ngan indon jer....siap ada gerai bakso lagi n penuh meja tue ngan indon2.....ishhhh.....teruk betul.....
On d way balik ke rumah pun sama jugak.....lyna muntah lagi dalam kete.....tak leh nak wat ape, teruskan ajelah perjalanan ke rumah.......sampai umah, salin2 baju semua.....tepuk2 lyna, lyna pun tido....tak berani aku nak bagi die susu....coz pas jer die minum, konpom muntah.... Dalam kul 1++ pagi tadi, lyna muntah membuak2....siap muntah kat tepi tinga aku lagi....abis rambut n muka aku kena muntah.....sekali lagi bangun n salin baju.....Dalam kul 5 pagi plak, lyna merengek, aku bangun n rasa badan lyna panas cam demam.......aku bagi ubat demam....tak lama pehtu lyna muntah plak ubat tue......wuaaaa......nape ngan lyna nie.......
Pagi nie hingga kul 9 nie, lyna cirit lagi.....2 kali.....sat lagi kami terpaksa bawak lyna p klinik....kesian lyna.....tp lyna tue, even cirit ke muntah ker.....lasak tetap lasak.....tadi baru jatuh, terhantuk dahi ngan pp die kat besi meja.....tue ada kesan merah lagi.....kalau kat pp tue, tengok cam die pakai blusher plak....hehehhe.....okler, setakat nie pengceritaan aku.....nanti ada masa, aku sambung lagi......tata...

2 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

alahai lyna ... dlm sakit2 tue aktif lagie yer .. moga cpt sembuh k ;-)

bukhairiah said...

jgn dbiarkan..bwk g klinik ar...skrg kan musim demam jangkit mjangkit