Monday, June 15, 2009

::WE @ BATU PAHAT

Hai kengkawan....Entry sebelum nie aku bitau, yg kami sefamily nak p batu pahat kan....so planningnyer nak gerak pas keje, dalam area kul 5-6 ptgler kan....nak tau kami gerak kul bape? 9 MALAM! Pas keje, zaaaaassss aku pick up lyna dari taska n p ambik baju kat tailor, ingatkan just ambik jer, rupanya die ajak masuk n borak2 selama sejam.....sampai umah kul 5.30 ptg....pehtu apa lagi, cam lipas kudung aku settle semua keje.... penat banget!....last sekali aku duk rest kat kusi n tertido, just a nap ler....asben aku kejut aku n sound "ayang, leh tak tido dalam kete?" Ok, siap n terus gerak........masuk kete lyna pun tido ngan aku2 sekali tido....dah tadi dapat arahan tido dalam kete, aku symp jer....

Sepanjang jalan, perut krut..kruek..minta diisi, last2 asben singgah kat pekan nilai, benti beli burger....so dinner kami malam tue just a burger aje...nasib baik sedap, kalau tengok stall die, cam kureeeenggg jer....pas makan, aku sambung tido lagi.......selamat sampai batu pahat kul 12++....tp sebelum tido, kami sempat makan sup tulang yg memang tinggal tulang jerrr....sedap gilos! pandai betul tukang masak tue....

so aku pun malas nak citer panjang, jom kita tengok gamboooo

pengantin cilik.... acik alan, lyna rasmi dulu pelamin nie yek

cantiknya bunga nie....nak pegangler.....loh? bunga plastik jerrr ngupernyerrr...

lyna ngan mama @ pelamin...lyna, awat buat muka cenggitu?

we at batu pahat



lyna with makcik-makcik...mereka nie anak kepada bapa saudara asben

yg baju kotak2 tue nama die adwa anak kepada pak mi
yg baju pepel tue nama alin anak kepada pak uteh
* suka ko yek lyna, maklumler kat sana ramai org suka dukung ko yek.....



haaaa..... yg nie makcik lyna yg paling kecik....name die adelia....adelia nie muda sebulan dari lyna....adelia nie adik kepada adwa @ anak pak mie


so iniler pengantinnyerr.....
Pengantin lelaki : Azlan @ Alan (anak pak long)
Pengantin ppuan : Aminah
Nama anak : A........
(aku rasa konpom anak die mula nama huruf A.... dah mak ayah pun mula pangkal nama A.....hehehe....memandai jer aku nie kan

SELAMAT PENGANTI BARU BUAT KORANG YER...
Senang2 nanti, jemputler datang ke rumah yek.... ate dah berjiran kan.....heheheh


lyna with mak tok n tok wan

wahhh suker lyna yek bila diagah oleh tok wan.....maklumler cucu first......

lauk pauk kenduri ialah:
  • nasik beriyani
  • ayam masak merah
  • rendang daging
  • acar timun
  • dalca
  • rojak @ pecal (timun, kacang panjang, tauhu, tempe + kuah kacang)
  • bubur kacang hijau
  • air sirap

pendek kata, lauk pauk kenduri memang sedap.....thumbs up tue tukang masak....

kami gerak balik ke putrajaya petang tue jugak....gerak dlm kul 6.30 gitu, singgah kat tepi jalan beli doghoyan pehtu teruskan perjalanan.....aku ngan lyna tido jerr dalam kete....aku bukan ape, kesian tengok lyna tido sorang2, thats y aku teman lyna tido......(mesti asben aku loya ngan statement aku nie, hehehehe)

5 comments:

.:Iz-AnN (",):. said...

cantiknya baju lyna...

U-jin said...

wah nak jd perantin yer..heheh

Khas Lysha said...

ala comelnyer lyna atas pelamin,..
biasa mmg gitulah kan kalo mak n ayah dah nama start wif A anak2 sok pon nama mesti start dgn A ..

~aSHa~ said...

leh jadi flower girl ni...ermmm join dgn bb sekali ye...jadi flower girl

Mama Lyna said...

izan, baju tue mak ngah lyna kasik...saiz 1 tahun tp dah leh pakai dah

U-jin...kecik2 dah jadi pengantin,hehehe

Khas Lysha, ejan rasa mesti camtue...anak konpom start huruf A

asha, maybe kut jadi flower girl time mak ngah die kawen nanti bulan 11...