Wednesday, June 17, 2009

::APE PUNYA ORG DAAA::

Kisah bermula pada hari Isnin....dapat arahan dari bos aku, Mr. Huan utk call cawangan aku coz adaler mende yg nak ditanyakan....aku just tulis conversation phone call antara aku ngan minah sengal nie (apsal aku panggey sengal? baca dulu baru tau adakah beliau bebetul sengal, hehehehe)

Call ari isnin, tak dpat bercakap ngan org2 yg berkaitan ngan hal ini, so aku call ari selasa

Hari Selasa
aku: hello puan, saya norizan, PA mr huan dari ibu pejabat...saya nak bertanya pasal .........Mr. huan mintak pihak puan call mr huan pada hari rabu coz pada hari esok selasa mr huan tiada di ofis, die outstation ke prak....
MS : blablabla......bleh saya dapatkan no tepon pejabat mr huan
aku : bleh, no die xxxxxxxx.....
MS : Ok, saya akan call die kejap lagi
aku : Puan, mr huan tiada di ofis hari ni, die outstation ke perak...lagipun mr huan suruh call die balik hari rabu....

Pas letak tepon, aku kueri....susah sangat ker ayat aku tadi....payah sangat die nak pahammm

Hari Rabu @ pagi tadi aku tepon die balik coz die tak tepon mr huan....dalam kul 10++ aku call
aku : hello puan, saya norizan PA mr huan, nak tanya camne hal ............. mr huan ada di ofis hari nie....
MS : ooooo saya tak tepon pun die lagi....
aku: memangler puan tak tepon, thats y saya telefon
MS : ok...saya tepon sekejap lagi....

Pehtu, tepon aku pun berbunyi...aku dah agak dah die...coz naik no lebih kurang no cawangan tue....
aku: hello, selamat pagi ......
MS : Morning...(ngan nada ceria)
aku: morning....
MS: Mr Huan ker?
apa punyer sengaller minah nie....aku digelar mr huan....terang2 nama mr huan....mr tue kan stand for lelaki....die nie belajar tahap mane yek....gred 27 tue....budak sekolah rendah pun tau mr tuk sape n mrs tuk sape..... pagi2 dah mengepoil mood aku....ape punyer org daaaa......

3 comments:

~Atie+Farid~ said...

sah2 sengal.....kelako le cte ni

umi airol.. said...

aduih..sengalnyer lah orang ni..berapa umur dier ijan..baru masuk keje kot...kahkahka

Mama Lyna said...

atie...tu ler sengal betul...dah sah2 ejan nie ppuan, leh die kata mr huan ke?

emi, sengal kan...MS tue stand for Minah Sengal...ntah, aku pun tak penah tengok muka die nie