Tuesday, June 9, 2009

::GIFT FROM KAK YAM::

Tengah leka2 baca blog kengkawan.....tetiba.......kring...kring...telefon, telefon berbunyi (kena nyanyi cam lagu wonderpets tue, hehehehe) nama kak tini @ ofismate naik...
aku: hello, ye kak tini
kak tini : ejan, nie kak yam ada bagi baju kat ejan
aku : baju?
kak tini : haa baju...kat depan envelop nie ada tulis nama ejan...
ejan ada tempah baju ngan kak yam ker?
aku : takde, dah lama tak tempah baju ngan kak yam...
takpelah kak tini, satu lagi ijan datang ambik
kak tini : okey, nanti datang ambik yek


nota:
kak yam adalah ex-ofismate aku...die tailor...memang dulu2 aku tempah baju ngan die...baju yg die jahit ok, ngam2 kat badan... tp since die dah pindah ofis, aku dah tak tempah lagi ngan die...tp ofismate aku yg lain2 ada lagi tempah baju ngan die...kebiasaan baju yg telah disiap jahit, kak yam akan letak dalam envelop, seal n letak nama tn punya baju atas envelop tue pehtu kak yam kirimler kat sapa2 yg ada tempah baju ngan die..

pehtu tadi aku pun menapak ke bilik kak tini tuk ambik bungkusan tue
setelah bungkusan dibukak....iniler rupa isi dalamnya
ada 2 barang first, yg bawah tu ialah baju bertunang aku...aku bagi ke kak yam lama dah coz nak suruh die lining baju nie... aku bagi baju nie selepas aku bertunangler, baju kurung jenis kain chiffon beaded kaler ijau pucuk pisang...time bertunang dulu, aku pakai ngan maxi...pehtu aku nak suruh kak yam lining baju nie ngan kain kosong kaler ijau jugak....

second, dalam kotak kuning tue ada apa plak yek......
ooohhh ada 2 helai baju tuk cik lyna...

ni skirt kaler oren


dan ni plak kaler peach......rezeki lyna, alhamdulillah.....leh ler lyna pakai kat nurseri....... TQVM kak yam...

(p/s: aritu aku kasik kat kak yam kain lining, nape kain lining tue tak dipulangkan yek...sedangkan baju yg aku dapat tue, tak diliningkan pun...)

6 comments:

.:iZ-AnN (",):. said...

rasanya baju oren tu, lyna pakai kat taska tadi kan...

ejan...kak yam terlupa nak kasi..ejan ingatkan kak yam balik ek...segan kak yam ejan tulis lam blog gini `!ayat dari kakyam...hahaha

Mama Lyna said...

hehehe, tau takpe... yg kaler peach tue saiz besar

tu pun, yg kaler oren tadi, besar jugak

.:Iz-AnN (",):. said...

oklah...rezeki lyna...nanti aku kasi lagi...lalalalal...

.:fyzz:. said...

cakap kat kak yam..mama sufiya pun nak gak..hahaha..ok la ejan..sweet2 je baju tuh...msti tomey lyna pakai kan..

..nOj.. said...

kak yam dh jahit lining tu kt baju org lain.. tu yg dia ganti ngan baju lyna tu

Mama Lyna said...

nojah...pandai jer ko wat spekulasi yek...lantakler, aku redha jer...dapat baju balik pun dah kira okler tue...

pijot..ko jauh sangatler wei..tak dapatler baju dari kak yam, hehehe