Thursday, June 4, 2009

::ARI NGOK NGEK AKU::

Kisahnya cenggini....semalam aku p keje naik kete asing2...asben aku bawak persona n aku bawak sang kancil.... dalam kul 3 cenggitu, asben aku ym bitau yg ada member ajak makan2, aku ok jer... (tang makan, laju jer setuju, hehehe) tepon mak kat umah, tanya sama ada die nak p atau tak n jawapannya tak so pas kejer terus p ler tempat yg dituju iaitu di presint 11... So set ngan asben, naik satu kete jer...aku pas keje, drive sang kancil ke taska lyna, pikap lyna dan asben aku drive sang kancil n park kat ofis die n kami naik persona p umah member asben tue.....setel satu masalah....


Asben aku berjanji ngan member die en herman kat INSPEN, kiranya nak konvoi sekaliler nie...dah sampai INSPEN, lepak sat n gerak ke presint 11, member kami lagi sorang iaitu en pojie, telah selamat menunggu kat sane.... dah sampai umah tue, gelak2, makan2, lepak2, gelak2 lagi n perut dah kenyang....ape tunggu lagi...blahler kan, hehehehe....sampai jer umah, set ngan mak malam nie kita open table kat luar jer lagipun dalam peti ais tue cuma ada daging burger n teloq ajer...takde dah haiwan2 yg boleh dimasak ok.... setel makan kat luar, pojie pun join sekali...balikler umah....n tidoq.......

Maka kejadian pagi nie pun bermula....lyna tak antar p taska ari nie sbb mak aku dah nak balik lepih ari sabtu nie....kasikler can kat mak tuk jaga cucunya yg amatttttt lasak tue kan.... dah siap semua pakai baju keje, ate ari nie kamis kan...sebagai kuli najib, pakailer baju batik laki bini....sebelum turun asben aku pesan, 'ayang, jgn lupa bawak kunci kancil'....aku pun terkedek2 masuk bilik ambik kunci kete kancil....so gerak p ofis.... kami masuk keje wp1 iaitu 7:30 pg seperti kebiasaan kalau time antar lyna ke taska...pagi2 rutin kami camni tau

- mesti kuar umah dalam kul 6.45 am

- p ofis aku, park kete kat tepi jalan, aku naik ofis kat tingkat 8 tue n punchcard n p bukak pintu bilik, letak handbeg dalam laci n ambik wallet n hset p transfer kat beg uncang kaler pink

- jalan cepat2 cam marathon ataupun cam nak tercabut kaki tue, turun balik ke G p masuk kete balik
-drive terus ke taska kat KBS

-sampai kat taska, upacara penyerahan pun bermula...aku antar lyna ke taska n asben aku akan berjalan kaki ke ofis die yg terletak di bangunan sebelah kbs tue jer, asben ai bekerja di NRE

- aku plak, lepak2 kat taska, layan cik lyna tue n dalam kul 8 gerak balik ke ofis...bos ai masuk kul 8:30, so ada masa lebih sikit tuk lyna ok....


tapi ari nie, aku ntah ape yg ngok ngek sangat pun tak tahuler....

-gerak dari rumah dalam kul 7

- teringat yg pas keje aku dalam kete kancil, camne nak masuk ofis, pas tarak....kenaler pinjam pas pelawat kat guard....asben park kete tepi jalan cam biasa...aku p kat pak guard tue mintak pas pelawat....cam biasa naik ofis, punch n bukak pintu bilik, letak handbeg n ambik wallet n anset

- pehtu turun balik p kete, sebelum tue pulangkan pas pelawat kat guard....

- dah dekat sampai ofis asben, baru teringat yg aku tak ambik kunci kancil dalam hbeg...apara...

- no choice...asben park kete kat tepi ofis die, n die turun p punch.... dah setel, gerak balik p ofis aku coz nak ambik kunci kancil

-aku call member @ ima nak mintak tolong bukakkan pintu ofis coz aku tarak pas camne aku nak masuk ofis....maleh dah aku nak mintak pas pelawat

- sampai jer kat ofis tue, ada member ofis @ kila baru nak naik punch, aku pun terus join dieler...call ima bitau aku tak jadi mintak tolong die

- masuk ofis ambik kunci kancil n pehtu mintak tolong ngan kila sekali lagi tuk kuarkan aku dari ofis

- masuk kete n zoooom ke ofis asben tuk ambik kete n bekpes....

-setel bekpes, turun p basement ambik kete n aku pun drive ke ofis....

teruk kan aku ari nie....sampai 3 kali naik ofis.... kalau tak, tak kose aku nak naik ofis berkali...dahler semua tempat jauh2....
ni gambo pas keje n kunci sang kancil
niler benda2 yg menhuru-harakan idup aku ari nie....asben aku cuma menggelengkan kepala jer nengok keadaan aku ari nie....soriler bang, urat banyak putus time bersalinkan lyna ari tue.....hehehe

2 comments:

.:iZ-AnN (",):. said...

hahaha...ko makin nyanyuk kut jan...tulah, lenkali anto lyna ke taska...sure ko tak ngok ngek cam gini...aku rasa nilah akibatnya kalu rutin ko dikaco...hehehe

Mama Lyna said...

hehehe...ituler kut...naik boring aku p turun naik ofis tue...takpe2, start minggu depan aku antor lyna ke taska...nie bebetul punyer anto...