Sunday, March 8, 2009

::MY PRINCESS::


hi...kengkawan mama saya...i'm lyna....canti tak baju saya? tq auntie izan...
ello kengkawan....dah lama aku tak update blog kan...minggu lepas aku duk bz jer...tensen...ngan ati yg tak tenteram n macam2 lagilah.... ok, sekarang aku nak citer pasal my little princess LYNA NURFITRINA....
Skang lyna dah 5 bulan...alhamdulillah semuanya ok sekali cuma tue ler dah namanya duk nurseri ni...mudah sangat berjangkit selsema n batuk... camne tak leh tak berjangkit..kiri kanan atas majoriti ada batuk n selsema... dah nama pun penyakit nie, mudah tersebar melalui udara, so senangler berjangkit...mat aqil @ anak anum pun kena jugak....kan anum kan...
milestone lyna
- berat 5.9 kg...(berat lebih kurang satu kampit beras jer)
-tinggi 74 cm
(ada citer pasai ketinggian lyna nie...ayah lyna ambik insurans kat lyna, pehtu si agent tue suruh cek balik ketinggian lyna nie, die kata ketinggian lyna tak balance ngan umur die, time tue ayah lyna estimate tinggi lyna 60cm jer. pehtu ari tue p chek up kat klinik, aku suruh nurse tue ukur tinggi, ambik ko...74cm... elloooo, anak aku nie ikut baka ayah die tinggi, kalau ikut aku...korang paham2 sendiri kan....mama lyna nie tinggi sedang2 ajer...hehheheh
- sekarang dah kuat minum susu
so aku kena pulun pump susu paling minima 3 oz. Kebiasaannya aku akan make sure dapat 100ml setiap botol...sakit woo aku punya t*t*k nak pulun dapat sebanyak tue...
- dah terer meniarap dan mentawaf (bukan tawaf haji yek...)
skang nie lyna dah tawaf satu ruang tamu umah aku dah, ari tue nak masuk bawah tibi...tadi nak masuk bawah meja kusi....aku risau kut terhantuk jer
-Dah mamam
baru 2 kali jer mama lyna kasik makan.....
-Suka menjelir lidah
haa nie feel baru lyna...ntah sape die belajar...maybe ngan amir hazim @ budak nurseri yg duk sebelah lyna...coz aku pasan yg die duk suka menjelir jer
lain2 akan diupdate kemudian....
sekian, terima kasih

2 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

hehehe...cung ar overall lyna pakai...patut ar cam kenai...dah padan dah...bagus2...nanti ada rezeki tuk lyna lagi...

~aSHa~ said...

ntah bila nak jumpa dak lyna ni....insyaAllah ujung tahun ye nak...