Thursday, January 29, 2009

Treasure Hunt...Carseat!

Ari selasa baru-baru ni, aku sefamily n adik ipar aku p jejalan ke OU. Jalan clear n nasib baik senang dapat parking kat ngan lif. maklumler ada anak kecik, kena cari parking kat ngan lif, senang ayah lyna nak sorong stroller. first time p ou, bapak gajah punyer besar sampai penat jalan, n kalau suruh p lagi, aku dah takde perasaan nak p dah kut,hehheh. masuk jj ingatkan nak beli carseat lyna (baru nak beli, n aku bukan cam nojah coz die dah beli carseat time daryn dalam peyut lagi....:P) ayah lyna nak kena p outstation penang seminggu start minggu depan-depan, nak tak nak aku kena beli. selama nie lyna tue kalau time nak antar ke taska, kami just riba jer.... masuk jj ou, ada car seat tp tak berkenan coz yg tinggal pun dah nak relai jer aku tengok (pengumuman: jj baby fair start 16.2.2009! pada ahli2 residen jj cam ecah n izan, p ler serbu). ayah lyna pun berkata : kita p beli carseat kat jj cheras selatan. aku pun ok ajer...pas mamam kfc, kami pun zoom ke jj cheras selatern.
Dah sampai jj cheras selatern n p ler bhgn baby, setelah dibelek, dipegang, dihogek2 (nojah: ko tau kan maksud hogek2 nie) carseat, ayah lyna still tak berkenan n berkata : kita p tengok carseat kat jj taman equine. Oh My God! bape banyak jj yg kami nak serbu dalam masa satu hari nie.... aku pun iyakan jugak, maklumler nak dapat bau syurga... dah kami pun zoom ke jj taman equine.
dah sampai taman equine, kami pun tak larat nak bukak stroller lyna, maka ayah lyna just kendong jer si lyna tue. p bhg baby, dah ada yg berkenan tp no stock, kalau kami nak beli, kena ambik yg display. Ayah lyna tak mau beli coz carseat tue dah 'tercemar'. Lalu ayah lyna pun berkata : Kita p tengok kat Manjaku bangi. Adoyai.....iye...iye bang, takpe2, ijan ikut jer. (dlm ati aku ckp, ape kata kita p jj seremban plak)....dan Akhirnya kami pun beli carseat lyna kat Manjaku tue.
Leh tak korang imagine, setelah ditawaf 3 jj yg berlainan tempat, last2 beli kat manjaku bangi yg hanya terletak beberapa kangkang beruk n tapir (sekakang kera kan kecik, so ambik beruk,hehhe) dari umah aku kat pjaya tue......

Nota sandal : korang perasan tak, yg tolak stroller lyna, AYAH lyna. yg kendong lyna, AYAH
lyna jugak. AKU? jgn korang ingat aku just jalan lenggang kangkung tau, aku
bawak beg 'doraemon' ok. sesungguhnya dalam beg aku tue amat2 mengandungi
kelengkapan lyna, breastpump n yg aku heran camne leh ada lighter AYAH lyna?

5 comments:

sya's said...

erkk.. ahli residen jj??? wah... 16.2 ek sale brg bb? kena la menyinggah gak neh.. mana ler tau murah murah kan... nak cari carseat jugak neh.. ije,..mana gambo carseat??? nak jugak tengokkkkkk..

..nOj.. said...

yela... ape guna cite tanpa gambo... isshh...

wei aku tau mende hogek tu... tp aku ckp OGEK... hehehehe

nota : lupa lak aku nk enable word verification ni... isshh

~aSHa~ said...

wei..mana gambo wei...aku ni suka tgk gambo

*Miss Geli^ said...

aku pun tau makne hogek..tapi aku panggil HOGEH!..
kalu nak nampak cool, kena ada gambar, kalu ko takde gambar, jap lagi aku email gambo aku yek..jgn lupa letak tu..kang tak cool la blog ko

.:Iz-aNn (",):. said...

weiii...aku pun nak tau ni...bila masa aku jadi ahli residen jj...tapi rasanya aku pun kena p serbu gak ni...hahaha...maklumlah nak cari pe yang tak patut...hahaha...