Friday, October 5, 2012

Longan dan Kurma Merah

Kata orang.... antara minuman yang boleh memperbanyakkan susu badan aka milk booster ialah longan dan kurma merah
kata orang.... longan dan kurma merah boleh beli kat pasaraya...ada jual jenis kering
kata orang.... basuh longan dan kurma merah bersih2 dan rebus sampai empuk...letak gula batu
kata orang... dah masak tue... tapis n bolehler minum air die

TAPI.....

kata mamaImanlyna... malas nak mencari kat area bahan-bahan kering
kata mamaImanlyna... beli 3 in 1 lagi sonang, hehhehe
bancuh ngan air suam...
sodapppp! 
rasa cam laicikang:)

9 comments:

JaSSNaNi said...

rasa macam laicikang? hmmm boleh cuba.. tapi letak ais la.. mesti lagi best.. :)

Nurul Aznil said...

menarik!
mana nak beli ni?

::Mamalyna:: said...

jasss, rasa manis2 gitu

::Mamalyna:: said...

nurul, kat pasaraya ada.. ni brand super... dalam peket besar, ada sachet2 gini

kakngah said...

kite pun mnm longan tea ni as milk booster :)

Sidratul Muntaha said...

aku seme mkn..
last2 aku amik bf trial pack shaklee.
huhuh..
bertambah2 susu aku
smpai skrg
ara nak masuk 3 thun
sus aku masih ade lagi
alhamdulillah

syawalsimpsons said...

wah great info...tapi mak tang kat sini lambat sikit la minum ni...kakkakakka

JajaLee said...

Mmg terbaik!i da try;)

Nur Izzah Samsudin said...

Nak cuba masak guna yg ori....sekrg guna set penyusuan shaklee...alhamdulillah anak dah setahun still menyusu penuh..
Izzahpermatahati.blogspot.com