Monday, October 1, 2012

Dinner @ Permaisuri Hotel MITC, Melaka

 berlaku kekalutan sebelum dinner... huru hara kehidupan mak kejap
pas balik dari wonderland tue, memasing terbongkang kan.. pehtu dah set nak pegi mydin (lagi sekali) coz nak cari kasut lyna ngan tight Iman... coz tema dinner adalah taik cicak....ehhh silap! HITAM PUTIH.... pehtu ada plak prize, family of the night... kiranya sape2 yang ada family nie, tengok sedondon sefamily, ada can boleh menang....

kisahnyer pulok, before kuar tue, dah tepon housekeeping utk kemas bilik kami yang huru harabiah tue... ingatkan masa kami pegi wonderland, die kemaskan.. rupanya idokk... pehtu balik dari mydin, ai sampai bilik...meka baru nak kemas... masa tue dah kul 7 malam... n ai ada 45 minit utk siapkan 4 org! 
baju tak iron lagik... nak mandikan bebudak ni lagik... tak mo buang masa, masa meka kemas tue...ai capai baju yg dipakai time dinner, p iron kat luar...hotel ni mmg sedikan iron kat luar bilik... gosok laju2 baju utk 4 org... settle budak tue kemas bilik... laju2 mandikan lyna n mandikan Iman... ai siapkan lyna... ayah die siapkan Iman... pehtu ayah siapkan diri sendiri n ai siapkan diri ailer kan.. ... ai takde mekap2.. nak mekap guana... muka berpeluh2 rushing tok nenek nie....

ambik bedak tepek kat muka... blusher sikit, celak sikit...no more eyeshadow bagai...shrekk perfume... 
capai selendang, tengok jer... okey, boleh dipakai... kedut sebenarnya tp tak nampak sangat... kira halal!
pakai brooch kecik bwh dagu... tak sempat nak fikir kat mane ai letak brooch lagi satu... yang nampak cuma brooch besar nie.... argghhhhh bedal! janji selendang tak jatuh2... dan hasilnyerrrr.....
brooch besar dari mulut, hehehhehe... fedulik hape!
dah memang ternyata lambat...so dapat meja belakang, fadan muka!hehehhe
gambo family berempat secara berjemaah itam putih pun tak dan nak ambik...

tapiiii kan....di sebalik kekalutan dan kekecewaan coz tak menang Family of the Night... ada kegumbiraan iaitu
AHKAK MENANG PIUK!
ai menang lucky draw you... lucky draw antara top 5
masa nama ai diumumkan ai kat bilik coz antar anak2 ngan encik somi
sebab ai takde, my boss yang tolong ambik adiah ai... kerlassss koooo!
mekasih datuk:), nasib datuk tak sakit lutut bwk adiah ni turun tangga, hehehe

3 comments:

Nad @ MamaZN said...

Hebat,hebat! Rajin la masak pasni :)

JaSSNaNi said...

bestnye... dapat cookware set.. :) sape nak bagi kan.. lucky u... :) tahniah..

::Mamalyna:: said...

nad, haaaa tu yg agak merunsingkan jiwa.. sampai skang, akak tak bukak2 kotak tue, heheh