Friday, September 21, 2012

Lyna..Lyna...Lyna

sejak jadik kakak ni... dah nampak die besar... cara percakapan pun cam org dewasa
Ada perangai yang buat mamayah marah... ada jugak perangai yg comel ngan cute di mata mamayah
my helper yang memang helper sangattttt... ada perkara yang die tolong memang membantu... dan ada jugak pertolongan die yang lebih kepada 'mak eboookkk (penyibuk)'... tp tu ler LYNA NURFITRINA

Masa ai dalam pantang, memang die pun sama naik ponteng tak mo pergi sekolah... hari2 kena paksa... kadang tue kami naik fed up...kalo kehadiran tue, ai rasa... dalam sebulan adeler seminggu die pergi direct... minggu lain, byk yg lopong!

Masa ajar die free diapers malam... sikit2 kejut die, suruh kencing... mata tutup tp 'apom' kencing... nak gelak jugak tp kang die trasa hati, hehehhe... ada jugak yang die terbanjir tp perkara ni amat jarang... ada jugak kejut ai slow jer sambil cakap 'mama, lyna nak kencing boleh?'.... gilaaa ko nak kata tak boleh... terus lintang pukang mama die bangun sambil cakap 'bolehbolehboleh'.... lately bangun sendiri... ai ngan asben tak sedar pun bila masa die kencing... masuk toilet dalam keadaan gelap... tau2 bila ai bangun pagi, tengok die syok tido tanpa pakai seluar... just imagine kalo die tido kangkang...hehehhe...

Sekarang petang2, die peneman setia ayah die p main tenis... tp balik mesti ayah die report kat ai... cam semalam, lyna masuk rumah bitau ai 'mama, ayah marah lyna'... ai tanya plak, 'kenapa?'... lyna jawab, 'sebab lyna berak', hehhehehe.... iye ler... tengah syok main tenis, stroke baik punyer sekali kena basuh berak anak *padan muka*, hehhehe


Akhir kata~ Sila baca cam nada karam singh walia
*TANGAN YANG GAGAH MEMUKUL BOLA TENIS, AKHIRNYER TUNDUK LAYU BILA KENA BASUH BERAK ANAK*

5 comments:

Nad @ MamaZN said...

lyna dah besar, huhu!

kak, biz popia masih berjalan? ;)

Ummi Zayda said...

Hahaha..mmg lawak la family awak ejan ;)

::Mamalyna:: said...

nad, mmg dah besar nad... popia masih meniaga:)

::Mamalyna:: said...

zayda, nak kencingn pun mintak izin, konpom ke bagi, hehehe

.:Yana:. said...

hehehe... dhia plak dah pandai bukak diaper bile nak kencing..tp diaper dah penuh pun.. baru teringat gaknyer..