Friday, May 18, 2012

Kerja Sekolah Lyna... Kerja Sekolah MamAyahLyna jugakkkkk!!!!

Hari Isnin lepas... lyna dapat kerja sekolah... Buku Skrap... Tema: Bunga
nasib baik kena submit ari khamis
So ari selasa, mamanyer ditugaskan untuk mengGOOGLE gambo2 bunga yang dikehendaki iaitu Bunga Raya, Bunga Mawar n Bunga Kertas...
Seriusss time duk sibuk tengok gambo2 bunga tue, ai rasa nak termuntah dan berpinar mata... 
macam2 pesen bunga... macam2 kaler... n macam2 bentuk!
Pening kejap mata mak...

Memang nampak senang, alerrrr....google jer nama2 bunga tue, beribu2 gambo bunga keluar...
mmg byk keluar gambo tp dah satu kerjaan nak memilih gambo yang sesuai kan.... at least, anak tue kenal, tu bunga ape... ni bunga ape... 
Dah pilih2...copy n paste..print color, gunting2 n isi dalam envelop... next step! tugasan bapaknyer plak untuk ngajo anak gam n tampal elok2 
 anak murid AyahLyna:)
Tak mo sememeh2 pakai gam cair tue... kita pakai glue stick... 
Mama buat ape? Mama jadi mandur, hehhehehe... duk tengok AyahLyna ngajo anak die menggam!
kalo tengok ayah die ngajo tak betul... ayah die kena kueri ngan mamaLyna...hahahhahaa.... hebat tak kuasa MamaLyna:P

Settle sesi pembelajaran gam n tampal... now masa utk kita tengok hasilnyerrrr....



Settle sudah Kerja Sekolah MamAyahLyna:)

10 comments:

ejaMaria said...

hehehe... akak lagi gila 'kuasa'... tak campur bab kerja sekolah anak... biar diorg buat sendiri... Mama dia klu tunjuk... tunjuk dgn mulut je... 'pot pet pot pet... itu salah buat mcm ni... ini kena buat mcm tu...' hahahaha

eima said...

kerja sama mendidik anak ..caya lah

eMMe said...

boleh dpt A+++ camni nak Lyna, heeeee~

Nad @ MamaZakwanNayli said...

teringat time tadika2 @ sek ren dulu
ada gak buat buku skrap camni gak kan?
tp lagi hebat, kene pi petik bunga tu pastu tampal dlm buku skrap

skrg ni lagi senang
sume main google jek, hehehe

adianiez AIDA said...

nak buat camner, lyna. sengaja cikgu nak dera ibu bapa :)

::Mamalyna:: said...

kak maria, ni lyna kecik lagik... nanti bila die besor, agak2 demand, konpom ikut style akak punyer...hehhe

::Mamalyna:: said...

eima, hahaha... kerjasamaler sangat... tak mo susah sorang2, tu yg ajak ayahlyna terjebak sekali, hehe

::Mamalyna:: said...

emme, rasanya mak2 kat kelas die pun duk cari gambo bunga2 yg cun2, hehe

::Mamalyna:: said...

nad, ni okey... ada sekali, cikgu die pesan suruh bwak gambo makanan berkhasiat dan tak berkhasiat n logo halal... bagi petang, nak esok... kat rumah takde printer... gunting surat khabo jer..

::Mamalyna:: said...

aida, kerja tambahan mak pak!hehhe