Monday, May 21, 2012

All About TER....

Semalam... kuar rumah pukul 10 pagi... p bangi coz nak survey2 tayar kete... owhhh my cik sona telah pecah tayarnyer... dan 'die' mintak digantikan tayar baru... bukan satu tp dua hokeyyyyy!!!!
Disebabkan kamu sangat berjasa... takpe2... ai rela walaupun tragedi mu di akhir bulan yang rembang nie....

Dari bangi survey ke kajang... then terus pegi ke serdang...tup2 terjumpa kedai yang harga reasonable, so bergantiler dua tayar baru di situ... 
Dah abis aktiviti di situ... maka encik somi pun bertanya... plan nak p mane?
ai cam biasa... blur!!! blur sebab ditanya secara tiba2... coz sejak dari kuar rumah, mmg takde rancangan tersirat dalam kepala kan, hehhehee
Lalu ngan bibir berlipstick pink berkata ... Jomler ke Nilai... Plan nak cari adiah cikgu lyna!
sedikit poyo kan alasan nak p nilai tue, camler kat area serdang, bangi, takde kedai adiah khennnnn...hehehhe

So sampailer kami ke Nilai di tengahari... panas terikkk...tp nasib baik kejap jer, coz tetiba cuaca mendung
masuk kedai sana sini... plan nak cari mug jer... tp terjumpa mende lain...so rembatler mende lain tue...

Pehtu dah nak balik dah... ternampak khemah2 kat depan THANKQ tue...
baruler ai tau, yg kedai tue terbakor... so meka buat lelongan bagi barang2 yang masih boleh dipakai dengan harga potongan 50%%%%
cam biasa, kalo dah pesen MamaLyna kan... biar murah tp cantikkkkkk! harus n wajibler singgah di situ...
lagipun mmg plan nak beli bunga...nak beli bunga...
Setelah belek sana sini... ambik letak bunga2 yang bersepah kat situ... 
muka encik somi dah sedikit bosan... maka die tinggalkan isteri die yang duk terpusing2 mencari bunga...
lantas die tarik anak p masuk kete..

dan akhirnya ai TERbeli bunga ini... Sejambak ada 4 kuntum bunga ros + ada daun + ada bunga kecik2... harga asal RM8.90... harga lepas terbakor, just RM4.45 jer sejambak... lalu ai TERambik 4 jambak bunga... cam biasa, harusler kaler MERAH
 cam biasa jugak, pesen perangai MamaLyna... jenis tak sabo... agak semak tengok bunga dalam plastik... tak leh nak deko2... kuarkan bunga... susun ikut suka... tp tak boleh nak display... camno! pasu takde... coz bunga ni TERbeli n pas beli terus balik putrajaya... ada tengok pasu2...tp pasu2 tak comey dan tidak menarik hati... 

bagi memuaskan ati sendiri... maka terus ai tercari2 ape2 bekas yg boleh ai letak bunga nie... jalan2 kat dapur...n sampai rak luar rumah...dan terjumpa bekas ni... 
Tumbler susu lyna... masa lyna minum susu fearnleaf dedulu... ada gambo Madagascar kat situ... takpe2... sementara je tue...janji ati MamaLyna pueh ati dapat letak bunga kaaaannnn.....

5 comments:

eima said...

kreatip ... deco gitu je pun dah cantek ...

a'ah aku prasan tanyar belakang belah penumpang dah bocor .... hari jumaat kot rasanye pesal tu

eMMe said...

okey la tu Ejan....hehehe....menarik jugak! kalo bunga dah rimbun gitu, bekas tu dah tak prasan dah...heheh..

.::Lynn::. said...

MERAH pujaan hatiku juga.. cantik munge...

syawalsimpsons said...

mmg TER erk kakak...kikikikiki

Nad @ MamaZakwanNayli said...

mmg terrr baek la kak, hihihi
larat kagi jalan2 ke nilai tu, sabo je la :)